Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eski Kiev Büyükelçisi Meriç, eşinin memleketine büyükelçi oldu

Dışişleri Bakanlığı, aralarından Washington ve Londra’nın da bulunduğu toplam 12 başkentteki büyükelçisini değiştirme kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu, büyükelçilere yeni görevlerini bizzat kendi tebliğ etti.

Dışişleri’nden yapılan son atamalar çerçevesinde Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç atandı. Kılıç, daha önce MGK Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu. Atamalarda dikkat çeken bir diğer isim ise MİT Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç oldu. Bilgiç, Türkiye’nin yeni Londra Büyükelçisi oldu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Büyükelçi Bilgiç’e tebligatı yaparken, ”Kurumunuza tekrar hoş geldiniz, hayırlı olsun” dediği ifade edildi.

Büyükelçiler kararnamesine göre eski Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Mısır’dan alınarak UNESCO Daimi Temsilciliği görevine getirildi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun tebligatı sırasında Büyükelçi Botsalı’nın eşine bugüne kadar zor bölgelerde görev yaptıkları için teşekkür ederek ‘daha rahat’ bir misyona gittikleri müjdesini verdi.

Serdar Kılıç’tan boşalan Tokyo Büyükelçiliği’ne getirilen Ahmet Bülent Meriç’in Japon asıllı eşi Aylin Meriç’e ‘‘Sizi memleketinize gönderiyoruz. Eşiniz Tokyo Büyükelçimiz oluyor, hayırlı olsun’’ dediği kaydedildi.

Ahmet Davutoğlu’nun yakın mesai arkadaşlarından Prag Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek’e tayin olurken, Hakkı Akil Paris Büyükelçiliği’ne atandı. Mehmet Tuğrul İsviçre’ye, Aydan Yamancan Litvanya’ya, Ahmet Necati Bigalı Çek Cumhuriyeti’ne, Esra Demir Fildişi Sahili’ne, Hikmet Renan Şekeroğlu Mali’ye, Mehmet Bilir de Moritanya’ya atandı.

Dışişleri kaynakları son bakanlık tasarrufunun şuan için resmiyet kazanmadığını, söz konusu ülkelerden alınacak ‘olur’dan sonra işleme konacağını bildirdi.

VEDAT DENİZLİ | ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]