Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de metroya zam geldi: Yeni ücret 80 kuruş

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de maliyetlerin artmasını gerekçe gösteren belediye, metro ücretlerine zam yaparak 50 kuruştan, 80 kuruşa çıkarttı. Kiev Belediyesi, 2014 yılında bir yolcu taşımanın tahmini maliyetinin 88 kuruş (3,4 grivna) olarak hesaplayıp, metro tarifesinin Şubat ayından itibaren 80 kuruşa (3 grivna) çıkartılmasına karar verdi.

Kiev Belediyesi’nin resmi sitesinde yapılan açıklamaya ise 2014 yılında metroda yaklaşık 536 milyon 400 bin yolcuya hizmet verileceği bildirildi.

Metroda yolcu taşıma hizmetlerin belediyeye maliyeti ise yaklaşık bir milyar 546 milyon grivna olacak.

Yeni tarife belirlenirken, yeni yapılacak metro hatlarının maliyeti ile mevcut borçların geri ödenmesinin de göz önünde tutulduğu belirtildi.

Daha önce Kiev Belediye Başkanın Vekili Anatoliy Golubçenko konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kiev metrosunun tarifesinin 1 Şubat 2014’ten itibaren zamlanacağını ve yeni fiyatın 3 grivna civarında olacağını söylemişti.

Halihazırda ise Kiev’de metro jetonunun ücreti 50 kuruş (2 grivna).

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]