Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan Dolmabahçe’de gazetecilere neler anlattı?

Dolmabahçe’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir kısım gazeteci ve köşe yazarlarının buluştuğu toplantıda neler konuşuldu.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantı sonrası Ali Bulaç, Doğu Ergil, Mehmet Barlas, Can Paker, Akif Beki, Fikret Bila gibi isimler çıkışta içeride konuşulanlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Konuşmalarda özetle şunlar ifade edildi;

* Ergeneko ve Balyoz gibi davaların görülmesi için Adalet Bakanlığı formül arayışında. Başbakan Erdoğan bu davalar yeniden görülebilir demiş.

* Hatay’da yakalan ve “Devlet Sırrı” denilerek aramasına izin verilmeyen TIR olayını Başbakan Erdoğan 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun bir devamı olarak gördüğünü ifade etmiş.

* Yasin El Kadı’nın “Türkiye’yi seven, yatırım yapmak isteyen bir işadamı” olduğunu söylemiş. Oğlunun da görüşebileceğini ifade etmiş (Fikret Bila söyledi)

* Devlet içindeki olduğu iddia edilen “Paralal Yapılanma” ile mücadele edileceği belirtmiş.

* Emniyet’teki tasfiyelerin “Paralel Yapılanma” olayının bir sonucu olduğunu söylemiş (Fikret Bila söyledi)

* Dershane düzenlemesine geri adım atmayacaklarını söylemiş. (Fikret Bila söyledi)

İşte O toplantıya katılan gazetecilerin anlattıkları;

ALİ BULAÇ: Başbakan 17 Aralık ile ilgili bilgilendirici bir toplantı yaptı. Sorulara cevap verdi. Seçime kadar olabileceklerden ve tedbirlerden bahsetti. Cemaat konusu gündeme geldi.

TIR olayının 17 Aralık’taki operasyonla ilgili olduğunu söyledi. Hükümete yönelik bağlantısı olduğunu söyledi. Ben de, eğer Emniyet’te ve yargıda paralel yapı varsa haklı olduğunu ancak camiaya ve cemaate karşı bir operasyon düzenlencekse bunun on binlerce insanı içine alabileceğini, 28 Şubat’ın tekrarı olabileceğini, birçok insanı mağdur edebileceğini sordum. Sayın Başbakan “Bu konuda çok dikkatliyiz, böyle birşeye asla izin vermeyeceğiz ama devletin içerisinde bir yapılanma varsa hukuk dahilinde bir tasviye etme konusunda kararlıyız.” dedi. Ergenekon ve Balyoz konusunda, Adalet Bakanlığı’nda bu konuyla ilgili çalışma yapıldığını söyledi.

DOĞU ERGİL: Kafadaki karışıklığını gidermek için yapılan bir toplantı. Pek çok konuya açıklık getirdi ama bu sadece hükümetin görüşü. Toplumdaki karşılığı ne olacaktır, bunu bilemiyoruz. Yolsuzluk konusu ağırlıklı olarak işlenmedi, çünkü Başbakan, yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığını düşünüyor.

MEHMET BARLAS: Ergenekon ve Balyoz davalarında anladığım kadarıyla İade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı’na talimat verilmiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye..

FİKRET BİLA: Yeniden yargılama haktır dedi. Meclis’te düzenleme yapılabilir dedi. Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. HSYK’nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor.

AKİF BEKİ: İfadeleri güçlüydü. Kendisini güçlü sözlerle ifade etti.Hükümete yapılan yargı darbesi olarak nitelendirdi. 4 saat boyunca bu konu etrafında konuşuldu. 17 Aralık komplosu dediği hadiselerin yansımaları konuşuldu.

CAN PAKER:
Başbakan çok kararlı. Bunu Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir darbe olarak lanse ediyor. Açılım sürecine etki etmeyeceğini söyledi Beşir Atalay. Başbakan da ‘Kürt meselesi demek yanlıştır. Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Avrupa’daki bidliğim devletler bunu körüklüyor’’ dedi. AB ile ilişkilerde gevşeme olmayacağını söyledi. Cemaatle ilgili olarak kimseyle pazarlığa girmeyiz dedi.

http://www.aktifhaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]