Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

CEV Avrupa Kıta Elemeleri’ne Türkiye galibiyetle başladı

2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu)  Bayanlar Dünya Şampiyonası’na Avrupa’dan katılacak olan ülkelerin belirleneceği CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Avrupa Kıta Elemeleri’nin üçüncü ve son turu, 3 Ocak’ta Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan Güney Kıbrıs-Türkiye karşılaşması ile başladı.

CEV Avrupa Kıta Elemeleri’nin son turunda; Güney Kıbrıs, Romanya ve Ukrayna ile I Grubu’nda mücadele eden A Bayan Milli Takımımız, son turun açılış maçında karşılaştığı Güney Kıbrıs’ı; 9-25, 9-25 ve 12-25’lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Maçın ilk setine iyi başlayan Milli Takımımız, 4-1öne geçti. İyi oyununu sürdüren ve hücumda bulduğu sayılarla etkili olan Millilerimiz, ilk teknik molaya 8-3, ikinci teknik molaya 16-5 önde girdi. 20-6’da rakibiyle arasındaki farkı 14’e çıkaran Millilerimiz, ilk seti zorlanmadan 25-9 kazandı ve 1-0 öne geçti.

İlk seti kazanmış olmanın verdiği moral ile ikinci sete hızlı başlayan A Bayan Milli Takımımız,  yine 4-1 öne geçti ve rakibinin sayı almasına neredeyse imkân tanımayarak ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. Mola sonrası da rakibi karşısındaki üstün oyununu sürdüren ve hücumda sayılar üreten Millilerimiz, ikinci teknik molaya 12 sayı farkla 16-4 önde girdi ve ikinci seti de 25-9 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete de hızlı başlayan Milli Takımımız 5-0 öne geçti ve ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. 13-5’te rakibi ile arasındaki farkı 7’ye çıkaran Millilerimiz, ikinci teknik molaya da 9 sayı farkla 16-7 önde girdi. Mola sonrası ise etkili oyununu sürdürerek 21-10’da farkı 11’a çıkaran Millilerimiz, son seti 25-12 kazanarak, maçtan 3-0 galip ayrılan taraf oldu ve CEV Avrupa Kıta Elemeleri’ne galibiyetle başladı.

Maçın ardından A Milli Bayan Takımımızın Başantrenörü Massimo Barbolini, “Rakibimizin iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum. Çünkü çok genç ve yeni bir takımlar. Biz de bugün gerçekten iyi oynadık. Yarın daha zor bir karşılaşma oynayacağımızı düşünüyorum. Galibiyetle başladığımız için mutluyum” açıklamasında bulundu.

Güney Kıbrıs Bayan Milli Takımının Başantrenörü Petros Patsias ise, “Türkiye çok iyi ve bizden güçlü bir takım. Taraftarlarının da desteğini alarak çok iyi bir maç çıkardılar. Biz elimizden geleni yapmaya çalıştık sahada, yapmaya da devam edeceğiz. Ama bugün rakibimiz bizden çok güçlüydü. Bizim daha çok tecrübe kazanmamız gerekiyor ” dedi.

I Grubu’nda bugün oynanan ilk maçın ardından puan durumu şu şekilde;

#

Takım

O

G

M

A

V

P

1

Türkiye

1

1

0

3

0

3

2

Romanya

0

0

0

0

0

0

3

Ukrayna

0

0

0

0

0

0

4

Güney Kıbrıs

1

0

1

0

3

0

I Grubu’nda bugün, 20.30’da oynanacak Romanya-Ukrayna maçı ile sona erecek.

A Bayan Milli Takımımız, CEV Avrupa Kıta Elemeleri son turunun ikinci maçında, yarın (4 Ocak) 15.00’te Ukrayna ile karşılaşacak. İkinci günün ikinci maçında ise 18.00’de Güney Kıbrıs-Romanya karşılaşması oynanacak.

Güney Kıbrıs – Türkiye: 0-3

Salon: Başkent Voleybol Salonu

Hakemler: Shlomo BRUTMAN (İsrail), Eldar ALIYEV (Azerbaycan)

Güney Kıbrıs: Konstantinou (-), Zempyla (2), Lamprou (-), Koudouna (2), Theoti (4), Iordanou (4), David (L), Konstantopoulou (2), Dimitriou (-), Mosfilioti (L), Leonidou (1), Irakli (-)

Türkiye: Naz (1), Gözde (5), Kübra (8), Neslihan (3), Neriman (6), Eda (11), Gizem (L), Güldeniz (2), Polen (8), Seda (6), Gamze (2), Büşra (4)

Setler: 9-25, 9-25, 12-25

Süre: 57 dakika (18′, 19′, 20′)

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]