Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Yüzüne boya atılan eski bakandan “Avatar gibi olduk” esprisi

Ukrayna’nın doğusundaki Harkiv bölgesinde düzenlenen ‘Euro Meydan’ eylemine destek için giden
Ukrayna eski İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko’ya miting sırasında yeşil boyalı saldırı yapıldı.

Lutsenko’nun yüzüne yeşil boya atanlar polis tarafından hemen yakalandı. Muhalif Anavatan Partisi’nden milletvekili eşi ise Lutsenko’nun boya olan saçları ve yüzünü mendille sildi. Yüzü yeşile boyanan Lutsenko ise “Avatar gibi olduk.” esprisi yaptı.

Boya saldırısına rağmen programını iptal etmeyen Lutsenko, saldırıyı olgunlukla karşılayarak yeşil renkli yüzü ile eylemcilere hitap etti. Eylemciler konuşması süresince destek sloganları attı.

MAHKEME SUÇLULARA 15 DOLAR CEZA VERDİ

Polis, boyalı saldırıyı gerçekleştiren üçü erkek birisi kadın 4 kişiyi gözaltına aldı. Çıkarıldıkları mahkemede saldırıyı geçekleştiren şahıslara; “kamu düzenini bozma ve holiganlık suçlarından” 15 dolar (119 Grivna) para cezası verildi. Mahkeme yakalanan şahıslara ayrıca suçun tekrarlanmaması hususunda uyardı.

LUTSENKO GÖREVİ SUİSTİMALDEN HAPİS YATMIŞTI

Ukrayna eski İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko, şoförünü polis kadrosuna almak ve lojman tahsis etme suçlarından yargılanmıştı. Mahkeme görevi suistimal ve usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 26 Aralık 2010’da, Lutsenko’ya 4 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. Mal varlığına da el konulan Lutsenko’nun tutuklanması siyasi olduğu gerekçesiyle Batılı ülkeler tarafından eleştirilmişti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 7 Nisan 2013’te Lutsenko için af kararı çıkarmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]