Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AK Parti’den bir ayda 7 milletvekili ayrıldı

Eksi Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti’den ayrıldı. İstifasını duyurduğu basın toplantısında partide iki kanat geliştiğini anlatan Günay, “Bir tabandaki masum geniş bir kitle. Bir de tepede mağrur ve mütehakkim bir anlayış. O anlayışa bir şey anlatmanın şansı kalmadı. Bu mağrur ve mütehakkim davranışa daha katlanmamız mümkün değildi.” dedi.

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga AK Parti’den istifa etti. Böylece bir ayda istifa eden milletvekili sayısı yediye çıktı. Günay, istifasını açıklamak için düzenlediği basın toplantısında, “İktidar partisinde iki kanat gelişti: Bir; tabandaki masum, mazlum, mağdur edilmiş geniş bir kitle. Bir de tepedeki mağrur ve mütehakkim bir anlayış. O anlayışa bir şey anlatmanın şansı kalmadı. Bu mağrur ve mütehakkim davranışa daha fazla katlanmamız mümkün değildi.” dedi. Disipline verilmelerinin istifa kararını hızlandırdığını belirten Özdalga da Türkiye’de artık bir devlet ve rejim sorunu yaşandığını anlattı. Kalkan ise istifasını Twitter’dan duyurdu.

AK Parti’nin kesin ihraç istemiyle disipline verdiği eski Kültür Bakanı ve İzmir milletvekili Ertuğrul Günay, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ve Ankara Milletvekili Haluk Özdalga partilerinden istifa etti. Erdal Kalkan istifasını Twitter’dan duyurdu. Günay ve Özdalga ise ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyerek istifalarını açıkladı. Günay, AK Parti’nin kendilerini disipline vermesinin ‘zor verebilecekleri bir istifa kararını kolaylaştırdığını’ belirtti. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in AK Parti yönetimi için kullandığı ‘oligarşik yapı’ ifadesine benzer şekilde ‘mağrur ve mütekebbir yapı’ benzetmesi yapan Günay, “İktidar partisinde iki kanat gelişti. Bir tabandaki masum, mazlum, mağdur edilmiş geniş bir kitle. Bir de partinin mağrur ve mütehakkim bir anlayış. O anlayışa bir şey anlatmanın şansı kalmadı. Onlar kibrin doğrultusunda bir başka yere doğru yelken açıp gidiyorlar. Kendilerine başarılar dilerim. Bu mağrur ve mütehakkim davranışa daha katlanmamız mümkün değildi.” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Günay, Başbakan’ın yolsuzlukla suçlananları savunmasını ise anlayamadığını söyledi. Günay, “Hiçbir şekilde izah edemiyorum. Bir bürokratın, bir bakanın evinde bulunanlarla ilgili Başbakan’ın savunmaya kalkmasını normal akılla izah edemiyorum.” dedi. Gördüğü yanlışlıkları 5,5 yıl sürdürdüğü bakanlık döneminde de dile getirdiğini hatırlattı. İki yıl önce gazetelerde çıkan ‘Rant kaygısı İstanbul’u ahtapot gibi sardı’ haberlerinin kupürlerini gösterdi. Günay, “Ben sadece bakanken ‘İstanbul’daki bu yağmayı durduralım. Rant açgözlülüğünü durduralım. Değil Taksim’e kışla adı altında herhangi bir yapı, Sultanahmet Meydanı’na AVM yapabilecek bir açgözlülük var’ diye ısrar ettim. Benim bu yaklaşımlarım dinlenmek yerine bakan değişikliği tercih edildi. Bu söylediklerimin üzerine gidilseydi belki bugüne gelmezdik.” ifadelerini kullandı.

İzmir Milletvekili Günay, “Parti ciddi ithamlarla karşı karşıyayken, o ithamlara partinin maruz kalmasına sebep olan insanlara, 10 gün tahammül gösterip, aklı zorlayan destek verilirken, bütün söylemi akla davet eden arkadaşları dün akşam disiplin kuruluna sevk ettiler.” dedi. Başbakan Erdoğan’ın ‘vekillikten de istifa etsinler’ sözünün hatırlatılması üzerine ise, “2002’de Fazilet Partisi’nden ayrılıp Adalet ve Kalkınma Partisi’ni kuran arkadaşlar istifa etmişler miydi acaba? Sayın Başbakan’a sorun isterseniz.” karşılığını verdi.

SON UYARIM: KANUNSUZ EMİRLERE UYMAYIN

Ertuğrul Günay, kendisinin Türkiye’de kıdemli hukukçulardan biri olduğunu hatırlattı. Şu uyarılarda bulundu: “Son zamanlarda yönetmelik değişikliği, yolsuzluk ve rüşvet tartışması başladıktan sonra Adli Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik anayasa ihlalidir. Adli kolluk, yürütmeyle işbirliği yapmaz. Yürütmeye haber verdiğiniz zaman kuvvetler ayrılığı ilkesini ciddi biçimde sarsmış olursunuz. Arkadaşlarımı son bir kez daha uyarıyorum; onların kanunsuz emirlerine uyan kamu görevlilerini uyarıyorum. Kanunsuz emre uyulmaz. Herkes aklının bir tarafına yazsın. Bugünkü hukuk ihlalleri yarın mutlaka hukukun önüne çıkar. Toplum bunun bedelini çok ağır biçimde ödetir. Hayatta herkesin düsturu olan sözler vardır, bunlardan bir tanesi Akif’in söylediğidir, ‘zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem’, ‘özgürlük ve bağımsızlık insan olanın karakteridir’, ‘ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz asla.”

ZAMAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]