Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da muhalif gazetecinin öldüresiye dövülmesi infial uyandırdı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 34 yaşındaki muhalif kadın gazetecinin dün gece evine dönerken, önce lüks bir ciple aracı yoldan çıkartılması daha sonra da feci şekilde dövülmesi büyük tepkiye yol açtı.

Muhalif gazeteci Tatyana Çornovil’in tanınmaz hale geldiği saldırının gerçekleşmeden önce otomobilinin kamerası tarafından çekilen olay anı görüntüsü yayınlandı.
Beyin sarsıntısı geçiren Çornovil, halen hastanede tedavi altında tutuluyor. Çornovil yaptığı açıklamada saldırı öncesinde uzun süre aracı sıkıştırıldığını, yoldan otomobili çıkartılmasına rağmen kaçmaya devam ettiğini belirtti. Aracıyla kaçmayı başaramayan gazeteci, inerek kaçmaya çalıştığını ardanın gelen üç kişinin kendisini yakalayarak feci şekilde dövdüğünü söyledi.

Lüks cip (Porsche Cayenne) Kiev’in Brovary İlçesi’nde bulundu. Araç bulunduğunda plakanın değiştirilmediği tespit edildi. Olayın infial uyandırması üzerine harekete geçen emniyet iki şüpheli şahsı tutukladı. Kimliği tespit edilen ve fotoğrafı basına verilen üçüncü şahsın ise arandığı belirtildi. Muhalefet liderleri sert bir dille kınadıkları olayın aydınlatılması için hükümete çağrıda bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, gazeteci Çornovil’e yapılan saldırının araştırması ve gerekli bütün tedbirlerin alınması konusunda İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko ve Başsavcı Viktor Pşonka’ya talimat verdi.

Yanukoviç ve bazı üst düzey hükümet yetkililerine yönelik eleştirel makaleleri ile bilinen gazeteci, son yazısında İçişleri Bakanı Vitaliy Zaharçenko’nun sahibi olduğu malikaneyi gündeme taşımıştı.

Çornovil, geçtiğimiz yıl Yanukoviç‘e ait içinde golf sahası da bulunan lüks konutla ilgili yazılar kaleme alarak ülkede ün kazandı.

Bu arada hapisteki eski Başbakan Yuliya Timoşenko, Tatyana Çornovil’in dövülmesini ‘gaddarlık’ olarak nitelendirerek saldırıyı kınadı.

Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda toplanan muhalif gruplar da muhalif gazeteciye yapılan saldırıyı protesto etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]