Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türkiye İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etti

Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek" suçlamasıyla tutuklanmıştı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Büyük Rüşvet" operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler'in evinden çıkan paranın, oğlunun sattığı villasının parası olduğunu söylemişti.

Oğlu, rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa etti.

MUAMMER GÜLER’İN AÇIKLAMASI

Bakan Güler, “17 Aralık tarihinde İstanbul’da gerçekleşen operasyon, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır. Oğlumun da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevimden affımı sayın başbakanımıza aynı gün şifahen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum.” dedi.

ERDOĞAN’DAN BAKANLARLA TOPLANTI

Öteyandan Pakistan ziyaretinden dün akşam dönen Başbakan Erdoğan’ın gece saatlerinde Keçiören’deki evinde bazı bakanlarla görüştüğü belirtilmişti.

BÜYÜK RÜŞVET OPERASYONU

Türkiye, 17 Aralık sabahı ülkeyi derinden sarsan ve “Büyük Rüşvet” adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı operasyona uyandı. Operasyonda İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Reza Zerrab ile işadamı Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

OĞLUM VİLLASINI SATTI

Barış Güler ile Kaan Çağlayan, “Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek” suçlamasıyla tutuklanmıştı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Büyük Rüşvet” operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler’in evinden çıkan paranın, oğlunun sattığı villasının parası olduğunu söylemişti.

EKONOMİ BAKANI ZAFER ÇAĞLAYAN KİMDİR?

Çağlayan, ilk ekonomi bakanıydı. 10 Kasım 1957’de Muş’ta doğan Zafer Çağlayan, uzun yıllar Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yapmıştı. 2007’de AK Parti’den Ankara milletvekili seçilen Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini yürütmüştü. 24. Dönem Mersin Milletvekili olarak tekrar Meclis’e giren Çağlayan, ilk Ekonomi Bakanı olmuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER KİMDİR?

21 Mart 1949’da Mardin’de doğan Muammer Güler, bir dönem İstanbul valisi olarak görev yapmıştı. Valiler Kararnamesiyle Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atanan Güler, 7 Mart 2011’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili olmak amacıyla görevinden istifa etmişti. 24. Dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM’ye giren Güler, 24 Ocak 2013’te yapılan kabine revizyonu ile İdris Naim Şahin’in yerine İçişleri Bakanlığına getirilmişti.

İLK YORUMLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir’de İsmet İnönü’yü anma töreni sonrası gazetecilerin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifalarını sorması üzerine kısaca, “İstifalar biraz gecikmiş.” demekle yetindi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “İlk istifa haberi geldi. Yetmez ama evet” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da “İki bakan istifa etti. Madem haklıydılar neden istifa ettiler. Komplonun önüne geçmek içinse geç kalmadılar mı. Herhalde her şey artık karartıldı” dedi.

GİDENİN AHI MI ALINDI?

Yolsuzluk, rüşvet ve karapara operasyonuna adı karışan ve oğlu tutuklanan Muammer Güler’in istifası, 27 Ocak 20013 günü İçişleri Bakanlığı’nda yapılan devir teslim törenindeki konuşmaları akla getirdi.

Beklenmedik bir zamanda bakanlıktan alınan Ordu milletvekili İdris Naim Şahin, devir teslim töreni için bakanlığa gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler’i bahçede karşılamış ve makam odasında kendisine yönelik şu konuşmayı yapmıştı: “Ayrıldık gidiyoruz, herkes ayrılacak, siz de bir gün ayrılacaksınız… İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız. Benim bugün alnım ak, başım dik, vicdanım da huzurlu.” Şahin, kendisine yöneltilen ‘kırgın mısınız?’ sorularına ‘değilim’ demekle yetinmişti.

11 AYDA GELEN İSTİFA

Bu devir teslimin üzerinden bir yıl bile geçmeden Güler’in istifa ile İçişleri Bakanlığı koltuğundan ayrılması Şahin’in veda konuşmasını hatırlattı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]