Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

TÜBİTAK, Ukrayna ile proje ortaklığı yaptı

TÜBİTAK ile Ukrayna Bilimler Akademisi (NASU) arasında açılan işbirliği çağrısı ile iki ülke araştırmacılarının yapacakları ortak projelere 360 bin liraya kadar destek verilmesi kararlaştırıldı.

TÜBİTAK’ın ‘2514’ kodlu programı kapsamında NASU ile yapılacak işbirliği çerçevesinde, 2014-2016 yıllarında ortak araştırma projeleri desteklenecek. Malzeme, Nanoteknoloji, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Biyoteknoloji, Enerji, Çevre ve Sağlık Bilimleri gibi alanlarda hazırlanacak ortak proje ile Türkiye’deki araştırmacı TÜBİTAK’a, Ukrayna’daki araştırmacı ise NASU’ya başvuracak. Başvuruları, iki kuruluş bağımsız olarak değerlendirecek. Her iki kuruluşun da onay verdiği projeler desteklenmeye hak kazanacak.

Program kapsamında, Türkiye’deki araştırmacılara, talep etmeleri durumunda TÜBİTAK tarafından yıllık 120 bin TL’ye kadar araştırma desteği verilecek. Hazırlanacak projelerin süresi 3 yılı aşmayacak. Dolayısıyla ortak projelere toplamda 360 bin liraya kadar destek imkanı sunulacak. Araştırmacıların karşılıklı yapacakları ziyaretlerin masraflarını ise TÜBİTAK ve NASU karşılayacak. Her bir ekip karşı ülkeye yıllık 60 güne kadar bilimsel ziyaret gerçekleştirebilecek.

BAŞVURULAR 14 MART’TA SON

İşbirliği kapsamında TÜBİTAK’a proje önermek isteyen araştırmacılar, başvurularını 2514 kodlu programın proje öneri formunu doldurarak, gerekli diğer evraklarla birlikte TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’ne yapacak. Başvurular, 14 Mart 2014’te sona erecek.

9 ÜLKE İLE İŞBİRLİĞİ FIRSATI SUNAN 11 PROGRAM AÇILDI

TÜBİTAK’ın bilim ve teknoloji alanında 22 ülkeden 27 kuruluş ile işbirliği anlaşması bulunuyor. Bu anlaşmalar ile kurulan ikili işbirlikleri kapsamında şu an ABD, Almanya, Bulgaristan, Belarus, Hindistan, Slovakya, Belçika, Tunus ve Moğolistan’daki araştırmacılar ile işbirliği fırsatı sunulması amacıyla açık olan 10 programa başvuru yapılabiliyor. Açık olan programların kodları ve isimleri şöyle:
2501 – ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) ile İkili İşbirliği Programı
2502 – Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) ile İkili İşbirliği Programı
2503 – Belarus Ulusal Bilimler Akademisi (NASB) ile İkili İşbirliği Programı
2506 – Hindistan Bilimsel ve Endüstriyel Arş. Konseyi (CSIR) ile İkili İşbirliği Programı
2507 – Almanya Araştırmalar Konseyi (DFG) ile İkili İşbirliği Programı
2510 – Tunus Yüksek Öğretim ve Bilimsel araştırma Bak. ile İkili İşbirliği Programı
2513 – Slovakya Bilimler Akademisi (SAS) ile İkili İşbirliği Program
2525 – Almanya Eğt. ve Arş. Bakanlığı (BMBF) ile İkili İşbirliği Programı
2526 – Moğolistan Bilimler Akademisi (MAS) ile İkili İşbirliği Programı
2539 – Belçika Flaman Bölgesi Araştırma Kuruluşu (FWO) ile İkili İşbirliği Programı
2540 – Slovakya Bilimler Akademisi (SAS) ile Tematik İşbirliği Programı

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]