Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türk Emniyeti’nde 23 şube müdürü ve polis görevinden nasıl alındı?

Ankara ve İstanbul emniyetinde deprem

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ilginç gelişmeler yaşanıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 5 şube müdürü görevden el çektirildi.

Terörle Mücadele Müdürü Ömer Köse,

Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç,

Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı,

Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı

Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhan görevden alındığı belirtiliyor. Görevden alma işleminin bu sabah gerçekleştiği öğrenildi.

GÖREVLERE YENİ MÜDÜRLER ATANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 5 şube müdürünün görevden alındığı ve bu görevlere yeni müdürlerin atandığı iddia edildi. Görevden alınan şube müdürlerinin yerine getirildiği iddia edilen isimler şöyle: “Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Ömer Burak Aktaş, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Hakan Sıralı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne Yusuf Bengü, Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Aydın Yılmaz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Serdar Ali Tekin.”

18 polis daha görevden alındı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından İstanbul’da 11 polis müdürü görevlerinden alındı. Akşam saatlerinde Ankara Emniyet’inden de Narkotik, Mali, Kaçakçılık, Organize ve Koruma Şube Müdürlerinin de aralarında bulunduğu 18 kişinin yeri değişti.

Görev yerleri değiştirilen görevlilerin yerlerine yeni müdür ve yardımcısı atandı. Görevden alınan kişilerin ise pasif görevlere alındığı kaydedildi.

İşte İstanbul’da görevden alınan 11 polis müdürünün isimleri

Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Şube’den sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu il emniyet müdür yardımcısı Hamza Tosun.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı ve yardımcıları Yasin Topçu ve Kazım Aksoy.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardınç’ın yardımcıları Ahmet Kalender ve Şenol Demir.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse.

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürü Tuğrul Turhal.

Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç.

Polis müdürleri görevden nasıl alındı?

Görevden alın talimatı Bakan Güler’den iddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul ve Ankara’da başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ikinci gününde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 5 şube müdürünün görevden alınmasına ilişkin çarpıcı iddialar gündeme geliyor.

Edinilen bilgilere göre soruşturmada oğlu B.Güler gözaltına alınan ve kendi ismi de soruşturmada geçtiği ileri sürülen İçişleri Bakanı Muammer Güler, dün gece Ankara’da bir kriz toplantısı yaptı. Operasyonlarda doğrudan ya da dolaylı ismi yer alan birimlerde görevli müdürlerin biran önce görevden alınması talimatı verdi. Güler’in yaptığı toplantıya aralarında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar’ında bulunduğu üst düzey bürokratlar katıldığı ileri sürülüyor.

CHP: Müdürlerin görevden alınması, suçun itirafıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda emniyet müdürleri ve savcıların görevden alınmasının ‘suçun itirafı’ anlamına geldiğini söyledi.
CHP sözcüsü Haluk Koç, “Oğlu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında gözaltında olan bir bakanın, müdürleri görevinden alması açıkça suçtur, adli müdahaledir” dedi. Koç, CHP olarak olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Haluk Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sağlıklı demokrasilerde kendileri ve oğullarıyla ilgili yolsuzluk iddiaları ortaya atılan bakanlarının istifa etmesi gerektiğini belirten Koç, bu yapılmazken aksine soruşturmaya müdahale eden girişimlerde bulunulduğunu kaydetti. Operasyonu yürüten emniyet müdürleri ve savcıların görevden alınmasına tepki gösteren Koç, “Bu, yolsuzluk iddialarının kapatılma gayretidir. Varsa, suçun üzerini örtme girişimidir. Suçunuzu itiraf ve ikrar ediyorsunuz demektir. Görevden alınması gereken müdürler değil bakanlardır” diye konuştu.

Operasyonun kamuoyuna yansıması sonrasında üç bakanın tüm programlarını iptal ettiğine işaret eden Koç, “Sonraki mesailerini, bu soruşturmanın üzerini örtmek için kullandıkları anlaşılmaktadır. Şu saate kadar istifa etmemiş olmaları ve polis müdürlerini görevden alma tasarrufları hükümetin bu gayretini ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu. Soruşturmaya müdahale edilmemesi gerektiğini vurgulayan Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu soruşturmanın savcıları ile oynamayın. HSYK’yı böylesi bir girişiminize alet etmeyin. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’na da sesleniyorum. Soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili bir tasarrufunuz, sizi doğrudan işin tarafı haline sokar. İşin içine bazı telkinlerle başka savcıları sokma gayretlerine direniniz. Zaten yaralı olan yargıyı ve hukuk kavramını katlettirmeyiniz.”

Türkiye’nin temiz bir siyaset ve yolsuzluklardan, arsızlıklardan, şımarıklıklardan, hırsızlıklardan, küstahlıklardan temizlenmiş bir demokrasi istediğini anlatan Haluk Koç, kirli ilişkilerin ve yolsuzlukların ucu nereye uzanırsa uzansın Türkiye’nin bu hesaplaşmayı yapmak zorunda olduğunu kaydetti. Konuşmasında, Başbakan T. Erdoğan’a da suçlamalarda bulunan Koç, “Başbakan’ın konuyla ilgili suskunluğu manidardır. Yüzündeki gerginlik ve ayaküstü yaptığı ürkek, korkak, temelsiz açıklamalar, sıranın nerelere ulaşılabileceğinin işaretleridir. Başbakanın aylardır sürdüğü belli olan olaylardan, 1.5 milyon dolar rüşvet alırken görüntülenen twitçi bakan manzaralarından diyelim ki haberi yoktu. Ve şu anda haberiniz oldu. O zaman neden hala mütereddit davranıyorsunuz? Gereğini yapsanız ya!” şeklinde konuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]