Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da eylemcilere gece yarısı baskını

Ukrayna’da hükümetin, başkent Kiev’de günlerdir devam eden, ‘Euro Meydan’ eylemlerinin bitirilmesi için verdiği 5 günlük sürenin dolmasından sonra, ilk baskın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı abluka altına alan göstericilere yapıldı.

Polisin müdahale edeceğini haber alan bir rahip, yüksek bir yere çıkarak kolluk kuvvetlerine seslendi. Rahip; “Bu insanlar barışçıl size karşı güç kullanmayacak onlara zarar vermeyin” dedi. Polis kuvvetleri ilk olarak eylemcileri ablukaya aldıktan sonra harekete geçti. Polisin halka içine aldığı hattan arbedede yaralanan bir eylemcinin taşınarak getirilmesi üzerine galeyana gelen eylemcilere, polis geçit vermedi.

Kolluk kuvvetleri çevirdikleri bölgedeki eylemcilerin kurduğu barikatları ve çadırları yerle bir etti. Sert müdahaleleriyle dünya gündemine gelen Kartal (Berkut) timinin bu sefer cop yerine kalkan kullanması dikkat çekti. Sıfırın altında 6 derece soğuk hava ve kar yağışının yorduğu eylemciler, sabah baskınında fazla direniş gösteremedi. Polis kalkanlarla eylemcileri önlerine katarak yolun aşağısına itti.

Cumhurbaşkanlığı çevresindeki eylemcileri uzaklaştıran kolluk kuvvetleri, daha sonra kalkanlarıyla taşıdıkları kar ile ateşi yanan varilleri söndürdü.

Gerilimin had safhada olduğu Kiev’de, güvenlik güçleri devlet binalarını, eylemciler ise barikatları koruma da kararlı gözüküyor. Her iki taraf da provokasyona gelmemek için tedbir alıyor. Muhalifler eylemlerin ele geçirdikleri binalar, Kiev’in ünlü Hreşçcatik Caddesi ve Bağımsızlık Meydanı’ndan sürdürüyor.

Ukrayna’da devam eden protesto gösterilerinde muhalifler, Cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasını, erken cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, tutuklu eski Başbakan Yuliya Timoşenko dâhil siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]