Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Yanukoviç, Putin’le anlaştı iddiası

The Economist dergisi Çin ziyareti dönüşü ülkesine giderken Rusya’nın Karadeniz tatil şehri Soçi’ye inerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Ukrayna’nın Gümrük Birliği’ne dahil olması konusunda anlaşma sağladığını iddia etti.

Buna göre doğalgaz fiyatları yarı yarıya düşecek ve Rusya Ukrayna’ya 5 milyar dolar yardım yapacak.

Gazprom, Ukrayna’nın 2 milyar dolara yakın doğalgaz borcunu ödemediğini kaydederken, Ukrayna da diğer Avrupa ülkelerinden daha pahalıya doğalgaz alımı yaptığı için tepki gösteriyor.

Ukrayna muhalefeti ise yönetimi Rusya ile herhangi bir anlaşma yapmaması konusunda uyarıyor. Muhalif liderlerden Arseni Yatsenyuk yaptığı açıklamada, “Eğer Yanukoviç, Rusya ile Gümrük Birliği konusunda herhangi bir anlaşma yaparsa bu çok daha büyük bir gösteri dalgasına neden olur…” dedi. Bir başka muhalif isim Vitali Kliçko da, hükümetin meydanı temizlemeye kalkması durumunda tüm ülkenin ayaklanacağı tehdidinde bulundu.

Cumartesi sabah itibari ile Kiev Özgürlük Meydanı’ndan kurulan çadırlarda binlerce gösterici yer alıyor. 2004’de gerçekleşen Turuncu Devrim sonrası muhalif gruplar sıklıkla meydana gelerek hükümete tepkilerini dile getiriyor.

Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, muhalefeti meydanda çok sayıda radikal grup olduğu ve bunlarla bağlantılı olarak hükümetin çalışmalarını engellememeleri konusunda uyardı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]