Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna polisi başbakanlık ve meclis girişlerini tuttu

Ukrayna Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşması sürecini askıya alması akabinde başlayan olaylar tırmanarak artıyor. Eylemcilerin, şehir merkezi, Kiev Belediyesi ve Ukrayna Sendikası binasını ele geçirmesi akabinde Ukrayna kolluk kuvvetleri, başbakanlık ve parlamento çevresini abluka altına aldı.

Başbakanlık girişini 8 polis minibüsü ile kapatan emniyet, başbakanlık ve bakanlık personelinin geçmesi için dar bir geçit bıraktı. Ukrayna Parlamentosu girişi de polis otobüslerden oluşturulan barikat ile kapatıldı.

Öte yandan yaklaşık 7 bin kişilik bir protestocu grubunun sloganlar atarak, Ukrayna Parlamentosu’na doğru yürüdüğü bildirildi. Protestocu grubun parlamentoya girmesini önlemek için, İçişleri Bakanlığı parlamentonun güvenliği için içerisinde kolluk kuvvetlerinin bulunduğu 25 otobüsü hazır bekletiyor.

Sayıları bin 500’ü bulan yanlıları da parlamentonun yanında kurdukları platformda iktidara destek eylemi yapıyor.

Muhalefet partili liderler, 3 Aralık’ta protestocuların başbakanlık ve meclise girişini engellemesini istemişti.

Protestocular, 2 Aralık’tan bu tarafa; Başbakanlık, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı sekretaryası ve çalışanlarını işe gitmesini engelliyor.

AB, ABD ve Kanada büyükelçileri ile görüşen Ukrayna Başbakanı Azarov, hâlihazırda ülkede devam eden eylemlerin bir darbe girişmişinin bütün özelliklerini taşıdığını söylemişti.

Ülkedeki bazı önemli devlet binalarına girişin engellendiğini ifade eden Başbakan Azarov, memurların vazifeleri yapamadığını bunun sonucunda maaşlar ve emekli aylıklarının ödenmesi noktasında sıkıntı yaşanacağına dikkat çekti.

Ukrayna’da hükümetin, Rusya’nın baskıları üzerine Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşmasını askıya almasını protesto eden gruba polisin sert müdahalesi üzerine muhalefetin verdiği rakamlara göre yaklaşık 500 bin kişi, 1 Aralık’ta, eylem yapmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]