Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

HOLODOMOR NEDİR?

Topraklarını ve ürünlerini komünist Sovyet rejiminin merkezi yönetimine vermek istemeyen Ukraynalılar, 1932-1933 yıllarında Stalin’in emriyle katledilmişti. Köylülerin bütün arazisi ve tohum için ayırdıkları ürünleri dahil yiyecek nevinden hiçbir şey bırakmadan ellerinden alan Stalin rejimi, oluşturduğu suni kıtlıkta 500 gün içinde 10 milyona yakın Ukraynalının ölümüne neden olmuştu.

Milyonlarca insanın açlık ve sefaletten öldüğü 1932-1933 yıllarında her geçen dakika içinde 17 kişi, her geçen gün içindeyse 25 bin insan hayatını kaybetti. Stalin’in bu politikası sadece Ukrayna’da değil, bütün SSCB Kafkaslar ve Kazakistan gibi birçok ülkede uygulandı. Başta Ukrayna ve Kazakistan’da olmak üzere sayısız insan açlıktan hayatını kaybetti.

Tarihçiler bu konuda ikiye bölünmüş durumda; bir kısmı olaylardan o dönemki Stalin yönetimini sorumlu tutarken, bir kısmı ise açlığın SSCB genelindeki kıtlık nedeniyle olduğunu iddia ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]