Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Büyükelçi Samsar: Eğitime ve öğretmene önem verilmeli

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlere resepsiyon veren, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, bütün öğretmenlerin öğretmenler günü kutladı.

Anlamlı günde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamada bulunan Büyükelçi Mehmet Samsar;

“24 Kasım öğretmenler günü vesilesiyle bugün Ukrayna’da Kiev’de bir kutlama yaptık. Ukrayna’da da eğitim son derece önemli öğretmenlere onlarda bizim gibi büyük önem veriyorlar. Bu yüzden bugün Ukrayna’da Kiev’de görev yapan, Türk ve Ukraynalı öğretmenleri bir araya getirerek 24 Kasım öğretmenler günümüzü kutladık.” diye konuştu.

Öğretmenler kendileri için gerçekten büyük anlam ifade ettiğini belirten Samsar, bir toplumun ilerlemesinde bir toplumun bir yere gelmesinde öğretmenlerin yetiştirdiği çocukların büyük bir önemi olduğuna dikkat çekti.

Ülkenin eğitime ve öğretmenlere önem vermesi gerektiğinin altını çizen Samsar; “Biz de aynı şekilde burada Türkiyeli ve Ukraynalı öğretmenleri bir araya getirdik. Çünkü onların yetiştirdiği çocuklar ileride iki ülkenin dostluk köprüsünü olacaklar. Bunda da büyük faydası olacak zaman zaman bu tür toplantıları yapıyoruz. Zaten Türkiye’den eğitimcileri buraya getiriyoruz. Ukrayna’daki öğretmenleri Türkiye’ye götürüp iki ülke eğitimcilerini ve eğitim programlarını birbirlerini tanımasını sağlıyoruz. Bu yüzden de bu akşam güzle bir toplantı oldu. Herkesin çok memnun kaldığını tahmin ediyorum.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]