Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’daki Türk öğrenciler rahatsız!

Ukrayna’da son dönemde artan ırkçı saldırılardan ülkenin kuzeyinde Rusya sınırındaki  Sumı Şehri de nasibini aldı. Bölgede öğrenim gören yaklaşık 500 Türk öğrenci ve aileleri ırkçı saldırılar nedeniyle endişeli.

krayna-Fransa maçı akabinde tırmanan olaylar, Ukrayna İkinci Lig takımlarından Olimpik Donetsk ile Sumi arasında 16 Kasım’da Sumi’de oynanan futbol maçı sonrasında alevlendi. Maç sırasında Donetsk takımı taraftarları rakip takım taraftarlarına saldırmıştı. Taraftarlar arasındaki saldırılar yabancıları da içine aldı.

Maç sonrası saldırılarda yaralanan SumDU Tıp Fakültesi öğrencisi Arap asıllı Abdurhamid, yerel televizyonlara yaptığı açıklamada; “Hiç bir şey yapmadığım halde yaklaşık 100 kişi saldırdı. Polis orada sadece durdu müdahale etmedi. Telefonlarıyla oynadılar baktılar ama bir şey yapmadılar.” dedi.

Yine ırkçıların saldırıya maruz kaldığını iddia eden Azerbaycan asıllı SumDU Tıp Fakültesi öğrencisi Şurhan ise kendisine yapılan saldırıyı şu şekilde anlattı: “Geldiler benden telefonumu istediler. Ben de telefonu size değil kendime aldım dedim. Vermezsem bana bir şeyler yapacaklarını söylediler. Ben de elinizden geleni yapın dedim. Sonra beni dövdüler. Ben tek başıma 15 kişiye karşı koyamadım beni dövdüler.”

SumDU Üniversitesi öğrencileri yetkililerin önlem almaları için imza topladı. Yetkililer ise önlem alınacağını bildirdi.

SumDU Üniversitesi’nde 3. sınıfta okuyan tıp fakültesi öğrencisi Musa Sercan, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada; “20 gündür devam eden bir ırkçı saldırısına uğruyoruz. Yurtlarımız basılıyor, metrolar basılıyor, öğrencilerin gidebileceği her yer basılıyor. Okula gidemeyecek hale geldik. Burada herkes hayatından endişe duyuyor. Çeteler her şehirde 200 kişilik. Nerede yabancı görse hemen ırkçı saldırıya başlıyorlar. Şimdilik Türk öğrencilere bu saldırılardan etkilenmedi. Ama çok sayıda yabancı asıllı arkadaşımız bu saldırılarda bıçaklanıyor hatta öldürülüyor polis onlara seyirci kalıyor.” diye konuştu.

Ukrayna makamları son zamanlarda artan saldırıların Rusya’dan gelen ırkçı bir grup tarafından yapıldığı ve saldıran gurubun Ukraynalı olmadığını belirtmekte.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]