Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Türkiye ile Belarus’un yakın işbirliği devam ediyor

Türkiye ile Belarus, bölgesel güvenlik, istikrar ve ekonomi alanlarında daha sıkı işbirliği için anlaşmaya gitti.

Türkiye-Belarus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 8. Dönem Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’ın katılımı ile yapıldı. Ankara Palas Devlet Konukevi’nde düzenlenen imza töreninde her iki bakan KEK’in 8. Dönem Toplantısı Protokolü’ne imza attı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, konumu itibariyle Türkiye’nin dış politikasının kuzey boyutunda Belarus’un çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek ‘‘İlişkilerimiz 90’lı yıllardan itibaren istikrarlı bir şekilde yürümektedir. Belarus’u sadece ikili ilişkiler arasında değil, içinde bulunduğumuz bölgede barış, istikrar, güvenlik ve refah bakımından da çok önemli bir ülke olarak görüyoruz. Bölgesel barış ve istikrar için Belarus’la ilişkilerimizin daha çok geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Çelik, iki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin yasal altyapısının tamamlandığına dikkat çekerken, imzalanan protokollerin de ilişkileri daha ileri seviyelere taşıyacağını söyledi.

İki günlük ziyaret için Ankara’da bulunan Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ise iki yıl önce imzalanan Türkiye-Belarus Hükümetlerarası KEK 7. Dönem Toplantısı’nda imzalanan protokollerde yer alan hükümlerin tamamının yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülkenin ticari ve sanayi ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan konuk bakan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’le görüşmesinde önceden imzalanan vize muafiyeti, geri kabul ve adli yardımlaşma protokollerin bir an önce hayata geçirilmesi için iç hukuk sürecin tamamlanması gerekliliğini anlattığını kaydetti.

Türkiye-Belarus Hükümetlerarası KEK 8. Dönem Toplantısı’nda bakanların imza töreninin ardından iki ülke arasında yatırım ajansları işbirliği ile basın ve enformasyon işbirliği anlaşmaları imzalandı.Protokollerin imzalanmasının ardından her iki bakan çalışma yemeğine geçildi.

VEDAT DENİZLİ | ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]