Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Fatih Terim’in peşinde olduğu, Dinamo Kiev’den Mykyta Burda kimdir?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kurmayları birçok maç izlerken radara takılan bir isim oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in yardımcıları, İtalya ile Ukrayna arasında önceki gece oynanan hazırlık maçında özellikle Dinamo Kiev Mykyta Burda’yı takip etti. İtalya hücumlarında kritik müdahalelerde bulunan 23 yaşındaki stoper, ocaktaki ara transfer dönemi öncesi listeye girdi.

MYKYTA BURDA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER!

Doğum tarihi: 24 Mart 1995

Yaş: 23

Doğduğu il : Yenakieve (Ukrayna – Donetsk Bölgesi)

Vatandaşlık: Ukrayna

Boyu: 187

Ağırlığı: 80

Dinamo Kiev’e Başlama Tarihi: 29 Şubat 2012

Dinamo Kiev defans oyuncusu Mykyta Burda, Yenakieve’de (Donetsk bölgesinde) doğdu, ancak futbol için Yahotyn’de (Kiev) geldi. Burda’nın büyük annesi çoğunlukla annesiyle başkentte çalıştığı için ona baktı. Yahotyn spor okuluna gitti.

Burda: “Yaklaşık yedi yaşında başladı futbol oynama arzum. İlk başta tüm çocuklar gibi topu tekmeledik ama sonra spor okuluna katıldık ”. Burda’nın ilk antrenörü, Yuriy Krezhevytskyi idi. Çocuğun defans oyuncusu olmak için yetenekli olduğunu fark etti.

Mykyta 13 yaşındayken Yuriy Krezhevytskyi, KyivSportsSchool’da stajyerinin daha yüksek seviyede yer almaya hazır olduğunu söyledi. Burda, FC Dynamo Kyiv Academy’ye katıldı. Onun antrenörü Olexiy Drotsenko idi.

Daha sonra Burda, Dynamo U-19 takımda oynadı.

Burda, bir adım öne geçti ve Dynamo U-21’e katıldı.

Rebrov’un gözde oyuncularından…

Konstantin Konevets – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]