Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Gülen’den Marmaray’a övgü

“Toplumdaki aritmi ve problemlerin çözümünde üslup” konulu son sohbetinde Fethullah Gülen Hocaefendi, öncelikle toplumdaki problemlerin iyi teşhis edilerek en uygun tedavi yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi. Doğru bir işi yapanların teşvik edilmesi ve küçük bile olsa pozitif her şeyin alkışlanması gerektiğine dikkat çeken Hocaefendi, Marmaray projesinden “Bu ne güzel bir şey” diyerek övgüyle söz etti.

Kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle 12 saat hastanede müşahede altında kalan Fethullah Gülen Hocaefendi, ara verdiği sohbetlerine yeniden başladı. Kendi nabzından hareketle toplumdaki aritmiden söz açan Hocaefendi, Marmaray’dan da övgüyle bahsetti.

Herkul.org adlı sitede yayınlanan sohbette Fethullah Gülen Hocaefendi, “Dinin yarısı insaftır; insaf dinin yarısıdır. İnsaflı olmak lazım. Doğruyu doğru kabul etmek, doğruyu alkışlamak lazım. O doğruyu realize eden insanları aşklandırmak, şevklendirmek lazım. Onlara hız vermek, güçlendirmek lazım.” diye konuştu.

Osmanlı döneminde hayali kurulan projenin mali ve teknolojik imkansızlıklar nedeniyle yapılamadığını hatırlatan Gülen, şöyle konuştu: “Şimdi efendim çok geç kalmış bir şey demek var. Evet, hakikaten bu mevzuda geç kalındı ama işin doğrusu yani bugüne kadar ne mali imkanlarımızla o işi yapabilirdik, ne de teknolojik imkanlarla o işi realize etmeye gücümüz yeterdi. Demek ki Cenab-ı Hakk’ın takdiri şimdiymiş, bu insanlara nasip oldu.”

“Dinin yarısı insaftır; insaf dinin yarısıdır. İnsaflı olmak lazım.” diyen Gülen, sözlerine şöyle devam etti: “Doğruyu doğru kabul etmek, doğruyu alkışlamak lazım. O doğruyu realize eden insanları aşklandırmak, şevklendirmek lazım. Onlara hız vermek, güçlendirmek lazım. Sizin o mevzuda daha hızlı, daha güzel yapma stratejileriniz, planlarınız varsa onu da yaparsınız, sunarsınız. Burada ne kimseyi müdafaa ediyorum, ne de kimsenin aleyhinde konuşuyorum. Saygı duyduğum arkadaşlara, meselelere bakarken böyle bakmaları lazım geldiğini arz etmek istiyorum. Hemen ‘bir şey şöyle de olabilirdi, benim dediğim gibi olmadığına göre bunu sorgulamak lazım, alıp yüzlerine çarpmak lazım, alın başınıza çarpın demek lazım’ bunlar çok yanlış şeyler. Küçük bile olsa pozitif her şeyi alkışlamak lazım. O işi yapan insanları yüreklendirmek lazım. Dahasını yapmaya sevk etmek lazım.”

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]