Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

DASİDEF, Ukrayna’ya iş gezisi düzenleyecek

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) iş heyeti, 13- 16 Aralık tarihleri arasında ticari temaslarda bulunmak ve Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü (DAKİK-3) organizasyonuyla iş görüşmelerine başlayan firmaları bir araya getirmek amacıyla Ukrayna’ya gezi düzenleyecek.

DASİDEF yurt dışı gezilerine Ukrayna’yı da kattı. Ekim ayının başlarında DAKİK 3 kapsamında Erzurum’a gelen 5 ülkeden 70 iş adamı çeşitli temaslarda bulunmuş, ikili iş görüşmeleri yapmış ve iyi niyet sözleşmesi imzalamıştı. İmzalanan bu sözleşmelerin ve görüşmelerin devam edebilmesi için DASİDEF Ukrayna’ya bir iş heyetiyle gitmeye karar verdi.

DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, DAKİK-3’ün meyvelerini vermeye başladığını ifade ederek şunları söyledi: “2 -3 Ekim tarihlerinde Erzurum’da gerçekleştirdiğimiz DAKİK programında bir araya gelen iş insanlarımız çeşitli anlaşmalar yaptı. Bu programın ardından bu sefer de bir heyeti biz, DASİDEF olarak Ukrayna’ya ihracat yapması için götürüyoruz. 13-16 Aralık tarihleri arasında Ukrayna’ya gidecek olan bu heyet DAKİK’te hedeflenen somut adımların bir meyvesi olacaktır.”

Gökçe, amaçlarının sınır ticaretinin geliştirilmesi ve firmaların ticaret yapması olduğunu belirterek, ileriki süreçlerde bu iş gezilerinin artarak devam edeceğini belirtti.

ORHAN YILDIRIM | ERZURUM – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]