Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çukurova Rusya’da ekskavatör üretimine başlıyor

Çukurova Makina İmalat ve Ticaret A.Ş’e Rusya’daki ortak işletmesi Cukurova-Elaz, Ocak 2014’ten itibaren ekskavatör üretimine başlıyor. Ekim 2010’da Çukurova Makina İmalat ve Ticaret A.Ş, Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren ElAZ otomobil şirketiyle işbirliği anlaşması imzalamıştı. Üretimin Tataristan’ın Elabug Otomobil Fabrikası’nda yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili basına bilgi veren ELAZ şirketi Marketing ve Dış İlişkiler Masası Başkanı Sergey Petruşkov, söz konusu üretim planlarını doğruladı. Petruşkov, “Sözleşme ruhsatı 3-7 Haziran’da Moskova’da düzenlenen “İnşaat Teknolojisi-2013” adlı fuarda imzalandı. Tarsus markasına ait 4 model üretilecek. Bu ekskavatörlerin ana tüketicileri kamu hizmetleri, KOBİ’ler, inşaat ve yol firmaları.” bilgisini verdi.

Petruşkov’a göre, yıllık üretim kapasitesi 300 adet araç olacak ve 4 yılda sayı 600’a kadar artırılacak.

Rus basını ithal edilen Tarsus ekskavatörünün fiyatının model ve içeriği bakımından 2,2 milyon rubleden 3,1 milyon rubleye (yaklaşık 100 bin dolar) kadar olduğunu belirtti. ELAZ yetkilileri, Rusya’da üretilecek ekskavatörün fiyatını henüz söylemek istemiyor.

Rus basını, Tarsus ekskavatörünün iyi ve piyasa fiyatından 500 bin ruble daha ucuz marka olduğuna işaret ediyor. Tarsus’un Rusya piyasasında JCB markasının benzeri olduğunu belirten Rus uzmanlar, “Rusya’da yılda yaklaşık 3 bin JCB ekskavatör satılıyor.” dedi.

Rus uzman Andrey Lovkov, Cukurova-Elaz’ın Rusya piyasasında ilk 10 şirketinden biri olarak güçleneceğine inanıyor.

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]