Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü vesilesiyle Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği tarafından resepsiyon verildi.

Kiev Belediyesi’ndeki Sütunlu Salon’da gerçekleşen resepsiyonda davetliler, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ve eşi Feruza Samsar tarafından karşılandı.

Resepsiyona; Kiev Büyükşehir Belediye Başkanı Aleksandr Popov, Ukrayna’nın üst düzey devlet erkanı, büyükelçiler, dış misyon şefleri, Türk sivil toplum örgüt temsilcileri, Türk vatandaşları ve büyükelçilik mensupları katıldı.

‘TÜRKİYE İLE UKRAYNA ARASINDA ÇOK KÖKLÜ TARİHİ BİR İLİŞKİ VAR’

Yaklaşık 700 kişinin katıldığı resepsiyonda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamada bulunan Büyükelçi Samsar, “Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünün tüm vatandaşlarımıza kutlu olmasını diliyorum. Türkiye ile Ukrayna arasında çok köklü tarihi bir ilişki var. Bu ilişkiler son yıllarda özellikle stratejik ortalık düzeyine yükseldi; 2010 yılında yapılan anlaşmayla. Ve her alanda mükemmel ilişkilere sahibiz. Bugün de bunun bir göstergesi olarak gerçekten üst düzey bir katılıma sahip milli gün kutladık. İki ülkenin ilişkilerinin önümüzdeki yıllarda daha da artarak devam edeceğine ve daha da güçleneceğine inanıyorum ben. Buraya katılan ve 29 Ekim’de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Müzik eşliğinde hoşça vakit geçiren misafirlere Türk mutfağının önde gelen lezzetlerinden; döner, baklava ve Türk kahvesi de ikram edildi.

Kiev’in en büyük salonlarından birisinde gerçekleşen resepsiyonda davetliler birbirleriyle geç saatlere kadar sohbet etme imkanı buldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

NOT: FOTOĞRAFLARI BİLGİSAYARINIZA KAYDETMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

TOPLU FOTOĞRAFI BÜYÜK İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]