Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin: İslamiyet, Rusya’nın manevi hayatının ayrılmaz parçasıdır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İslamiyet’in, Rusya’nın manevi hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Putin, Ufa’da müftülerle yaptığı görüşmede, Rusya Müslümanları Merkezi Dini İdaresi’nin kuruluşunun 225’inci yılını kutladı.

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Rusya Müslümanları Merkez Müfütüsü Talgat Taceddin, Tataristan Müfütüsü Kamil Samigullin ve Kuzey Kafkasya Müslümanları Koordinasyon Merkezi Başkanı İsmail Berdiyev’le bir araya gelen Putin, “İslamiyet siyasi yaşamımızda rol oynadı ve toplumumuzun manevi ve kültürel gelişimine de önemli katkı sağladı. Sizleri bu tarihi gün nedeni ile kutluyorum.” dedi.

Din adamlarından ilahiyat okullarının canlandırılmasını isteyen Rus lider, “Günümüz zorlukları ile mücadele etmek için yerel Müslüman din adamlarının ve ilahiyat okullarının itibarının yükseltilmesi gerekiyor. En önemli görevlerimizden biri, Rusya’nın manevi alanda egemenliğini sağlayacak kendi ilahiyat okullarını canlandırmak…” çağrısında bulundu.

İSLAMİYETLE BATI ARASINDAKİ GERGİNLİĞE ODUN TAŞIMAYIZ

Volgograd kentinde düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan görüşmede konuşan Putin, “Batı ve İslam dünyası arasında gerginlik günümüzde artıyor. Birileri bu ateşe odun taşıyarak oyun oynamak isteyebilir. Biz bununla ilgili değiliz.” dedi.

Rusya’nın Ortadoğu ve İslam dünyasında varlığının giderek arttığına değinen Rus lider, ülkeler, halkları ve kamuoyları ile manipule edilen hareketlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

PUTİN: İSLAMİYETTE KOMŞU KARDEŞ GİBİ

Farklı etnik topluluklar ve inançlar arasında uyumun Rusya’nın önemli bir özelliği olduğunu hatırlatan Putin, “Babalarımız ve dedelerimiz birbirlerine karşı inanç ve etnik temelinde hiçbir zaman ayrımcılık yapmadı. Onlar birbirlerine saygılı oldu…” ifadelerini kullandı.

Müslümanlara Rusya’da etnik topluluklar arasında ilişkilere sağladıkları özel katkı nedeni ile teşekkür eden Putin, gençlerin de aynı saygı ve vatanseverlik duyguları içinde yetişmesini istedi. Kurban Bayram’ını bir kez daha tebrik eden Putin, İslamiyet’te komşunun kardeş gibi görüldüğünü hatırlattı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]