Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Medvedev: Gelişen ilişkilerimiz Kiev’in Avrupa yolculuğuna zarar vermez

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Ukrayna ile Rusya arasında gelişen ilişkilerin, Kiev’in Avrupa Birliği (AB) yolundaki çalışmalarını engellemeye yönelik olmadığını söyledi. 

Rusya ile AB ülkeleri arasında toplam ticaret hacminin 250 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Medvedev, “Hepimiz Avrupa ailesinin üyeleriyiz” dedi.

Bugün Kiev’e iki günlük resmi ziyareti başlayan Medvedev, Ukrayna basınına açıklamalarda bulundu. Rusya lideri, “Ukrayna halkı AB üyeliğini tercih ederse bu kendilerinin kararı. Gerçekte her bir tercih mantıklı olmalı… Biz de Avrupa ile çok yakın entegrasyon süreci yaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Medvedev Şubat ayında Rusya yanlısı Viktor Yanukoviç’in iktidara gelmesinin ardından bu ülkeye ikinci kez gidiyor. Yanukoviç de iki kez Rusya’ya geldi. Uluslararası toplantılar da dahil olmak üzere Medvedev ve Yanukoviç son üç ayda en az beş kez bir araya geldi.

Medvedev’in ilk Ukrayna temaslarında tarihi iki anlaşma imzalanmış, Rusya’nın Sivastopol’da bulunan Karedeniz filosunun 2042 yılına kadar bölgede kalması sağlanmıştı. Moskova bunun karşılığında Ukrayna’ya sattığı doğalgazda toplam on yılda 40 milyar dolara kadar indirime gitti.

Rusya’nın hedefinde Ukrayna doğalgaz dağıtım şebekesinde de aktif rol üstlenmek var. Ukrayna enerji şirketi Naftogaz’la Gazprom’un birleşmesi ile ilgili tartışmalar da devam ediyor. Medvedev’in ziyaretinde konu ele alınsa da iki şirketin birleşmesi yönünde herhangi bir anlaşmanın imzalanması beklenmiyor.

Medvedev konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “İki enerji şirketi arasında basit bir birleşme sıkıntılı olabilir. Ancak ortak proje ve yatırımları düşünebiliriz…” ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]