Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna-Rusya sınırında kamikaze saldırısı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in kuzeyindeki Sumy Bölgesi’ndeki “Baçevsk” kapısında Rusya’ya geçmeyen çalışan kimliği belirsiz kişi, gümrük polisinin pasaport sorması üzerine üzerindeki bomba düzeneğini patlattı.

Kendisine ait olmayan Rus pasaportuyla Rusya’ya kaçak girmeye çalışan şahıs polis kontrolünde üzerindeki bombayı patlatarak intihar etti. Patlama sonucunda iki gümrük muhafızı da ağır yaralandı.

4 Ekim sabah saatlerinde meydana gelen olaya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Sınır Hizmeti Başkan Yardımcısı Sergey Astahov, Ukrayna-Rusya sınırının “Baçevsk” geçiş noktasında Moldova’ya ait bir minibüste battaniye altına gizlenerek sınırı kaçak geçmeye çalışan bir kişinin tespit edildiğini ifade etti.

Kimliğinin tespiti için pasaport kontrol noktasına götürülen şahsın kontrol esnasında üzerindeki el yapımı bomba düzeneğini patlattığını söyleyen Sergey Astahov, ölen şahsın güvenlik güçlerine kendine ait olmayan Rusya pasaportunu ibraz ettiğini belirtti.

Ağır yaralı gümrük görevlileri; Nikolay Uska ve Ruslan Boyko’nun tedavisi kaldırıldıkları hastanede devam ettiği bildirildi.

Görgü tanıkları şahsın; 1982 doğumlu olduğunu Rusya’nın Balkar-Kabardin Bölgesi’ndeki Çegem Şehri’nde yaşadığını iddia etti.  

Baçevsk Sınır Kapısı’ndaki olayla ilgili; Ukrayna Savcılığı, İçişleri Bakanlığı, İstihbarat Servisi ve Gümrük Muhafaza çok yönlü soruşturma başlattı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]