Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerTurizm

[FOTO GALERİ] Kiev’deki Şövalye Turnuvası’nda Osmanlılar üçüncü oldu

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gerçekleşen 4. Uluslararası Büyük Şövalye Turnuvası’nda Asya ve Avrupa kıtasının silahşorları yarıştı.

27 – 29 Eylül günleri arasında “Mamayeva Sloboda” parkında gerçekleşen “Kozak Mama” turnuvasında ev sahibi Ukrayna’nın yanı sıra; İsveç, Polonya, İtalya, Türkiye ve Kırım’dan eski savaş geleneğini yaşatan takımlar kıyasıya mücadele etti.

Turnuvayı, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ile Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız birlikte izledi. Yarışmacılar hitaben konuşma yapan Büyükelçi Samsar, turnuvaya katılan bütün takımlara başarı dileyerek ekipleri aralarında dostluk ve kardeşlik atmosferi kurduklarından dolayı tebrik etti.

Turnuvada atlarıyla geçit yapan takımlar unutulmaya yüz tutmuş eski savaş taktiklerini en iyi şekilde göstermeye çalıştı.

Turnuvada takımlar geleneksel kıyafetleriyle dörtnala giden at üzerinde; mızrakla hedef vurma, mızrakla bilezik alma, kılıçla halka toplama, at hızını düşürmeden mızrakla yerde hedef vurma gibi çeşitli etaplarda yarıştı.

Turnuvaya Türkiye’den katılan Osmanlı Takımı’nda; İstanbul’dan Murat Çıtak, Murat Boncuk ve Burak Ceylan’ın yanı sıra Kayseri Atlı Okçuluk’tan Mustafa Taflıoğlu yer aldı. Türkiye’den katılan Osmanlı Takımı turnuvada 3’üncü olmayı başardı.

‘TÜRK EVLADININ EN BÜYÜK HAYALİ ATALARINI TEMSİL ETMEKTİR’
Turnuvaya, İstanbul’dan katılan Burak Ceylan, Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) yaptığı özel açıklamada; “Herhalde bir Türk evladının en büyük hayali atalarını temsil etmektir. Atalarımız Osmanlıyı temsil etmenin verdiği gururla zaten buradayız. Herkese gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Takım hep bir ağızdan; “Kırmızı-beyaz: en büyük Türkiye” sloganı attı.

Osmanlı Takımı kaptanı Ercan Akgül ise Cihan’a; “Arkadaşlarımla buradayım. İstanbul Atlı Okçuluk ve Tarihi Atlı Savaş Sanatları organizasyonundan üç arkadaş ve Kayseri’den ve İstanbul’dan birer arkadaşımızla takım olduk ve buraya geldik. Türkiye’yi temsil ediyoruz. Her şey çok güzel.” dedi.

Türk takımının sempatik ve sıcak tavırlarıyla turnuvanın en çok beğenilen ekiplerinden olduğunu ifade eden Akgül, bunun kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Büyükelçi Samsar’ın takımla hatıra fotoğrafı çektirmesi akabinde Osmanlı ekibi takım kaptanı Ercan Akgül’ü havaya attı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]