Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi Astana’da toplanıyor

Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in ev sahipliğinde yarın başkent Astana’da toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, yarın Astana’da yapılacak toplantıya Gümrük Birliği ve Ortak Ekonomik Alan’a üye ülke devlet başkanlarının katılacağı duyuruldu. Toplantıda başta Avrasya Ekonomik Birliği Anlaşması olmak üzere 29 Mayıs’ta Astana’da yapılan toplantıda varılan anlaşmaların uygulanması ve derinleştirilmesi geniş bir yelpazede ele alınacak.

Astana’da yapılan son toplantıda Kırgızistan’ın Gümrük Birliği’ne üyelik süreci ve Ukrayna’nında Avrasya Ekonomik Konseyi’ne (EurAsEC) Gözlemci olarak katılması ile alakalı Yol Haritası’nı hazırlamak üzere bir komisyon kurulması kararlaştırılmıştı.

1996 yılında ilk adımları atılan EurAsEC’de Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Ermenistan yer alıyor. Eski Sovyet coğrafyasındaki ekonomik büyüklüğün yüzde 83’ünü Rusya, Belarus ve Kazakistan oluşturuluyor.

DOĞAN YILDIZ | ASTANA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]