Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bağış: Türkiye, Norveç gibi olur

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde katıldığı 10’uncu Yalta Avrupa Stratejisi (YES) toplantısında, Türkiye, Norveç gibi olur dedi.

Türkiye’nin AB üyeliği sürecini de değerlendiren Bağış, “Türkiye’nin AB’ye üye olmasını arzu ediyoruz. Türkiye’nin üye olması için çalışıp çabalıyoruz. Türkiye’nin üye olması gerekir ama gerçekçi baktığımızda; Avrupa’nın Türkiye’ye ortaya koyduğu önyargılar, Türkiye’de de Avrupa’ya olan bakıştaki değişimi ortaya koyduğumuzda, uzun vadede Norveç gibi Avrupa ile çok iç içe ama üye olmayan bir ülke olma ihtimalimizin daha yüksek olduğunu gördüm. Ve zaman içerisindeki gelişmeler bunu değiştirebilir Avrupalılar da buradan çıkartmaları gereken dersi çıkarırlar diye ümit ediyorum.”

Toplantıdaki “Avrupa: Hedefi Bilinmeyen” başlıklı oturuma, Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte eski İtalya Başbakanı Mario Monti, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn katılmıştı.

YUNUS ERDOĞDU | YALTA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]