Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna Bağımsızlığı’nın 22’inci yılını kutluyor

Ukrayna’nın, Sovyetler Birliği’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin 22’inci yılı coşkuyla kutlanıyor. Başkent Kiev’de resmi Bağımsızlık Günü kutlamaları; Taras Şevçenko ve Hruşevskoğo anıtlarına çelenk konulmasıyla başladı.

Buradaki anma etkinliklerine; Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Başbakan Nikolay Azarov, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Volodımır Rıbak, Kiev Belediyesi Başkanı Oleksandr Popov Başkanı, hükümet üyeleri, üst düzey devlet erkânı, din adamları ve dış misyon şefleri katıldı.

Kiev’deki Ukraynalılar için önemli anıtlara çiçek bırakılması akabinde Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Vladimirskiy Tepesi’nde vatandaşlara hitap etti.

Viktor Yanukoviç, yaptığı konuşmada halkın bağımsızlık günü münasebetiyle kutladı.

Ukrayna’nın siyasi bağımsızlığını 22 yıl önce kazandığını belirten Yanukoviç, şu anda devletin iktisadi vaziyetinin istikrarla devam etmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Ukrayna’nın zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Yanukoviç, bütün vatandaşları devletin bekası birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Yanukoviç, “Bütün vatandaşlar tek amaç altında birleşirsek. Adil ve refah bir devlet inşa edebileceğiz” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]