Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
KültürVideo

VİDEO | Ukrayna’da Türk Dili ve Kültür Günü gerçekleşti

Kıyıv Boris Grinçenko Üniversitesi’nde Türk Dili ve Kültür Günü gerçekleşti

Ukrayna’nın başkenti Kıyıv’deki 174 yıllık geleneğe sahip Kıyıv Boris Grinçenko Üniversitesi bünyesindeki Türk Kültür Merkezinde, Türk Dili ve Kültür Günü gerçekleşti.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Ukrayna’nın Türkiye’deki ilk büyükelçisi, diplomat, Syaivo’nun kurucularından İgor Turyanskıy yaptı. Öğrencileri Türkçe selamlayan diplomat Turyanskıy, Türkiye’deki tecrübelerini paylaştı.

Uluslararası Kültür Merkezi Syaivo’nun katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe ev sahibi üniversitenin farklı bölümlerinde Türkçe öğrenen onlarca öğrenci katıldı.

Çeşitli fakültelerden öğrenci ve akademisyenlerin katıldığı etkinlikte; Türkçe ile birlikte, Türk milletinin, kültürü, gelenekleri de öğrenen öğrencilere Türkiye ve Türk kültürü tanıtıldı.

Programda Türkçe şarkı ve şiirlerle birlikte katılan davetlilere çekilişle ve sürpriz hediyeler verildi.

Öğrencilere, lahmacun, su böreği, Türk simidi, Antep fıstıklı baklavanın yanı semaverde Türk çayı ve ayran ikram edildi.

Programda, Türkçenin; dünya genelinde 220 milyon kişi tarafından konuşulduğu, en çok konuşulan beşinci dil olduğu ve diğer dillere yaklaşık 20 bin kelime verdiği belirtildi.

Programda, üniversite öğrencileri; Olmazsan olmaz şarkısını seslendirirken Traç Orucova da, Türk dünyası aşığı Barış Manço’nın “Benden öte benden ziyade” şiirini okudu.

Neredeyse bütün güzelliklerinin yer aldığı dört mevsim tatil destinasyonu olan Türkiye’nin tanıtım videosu izlenildi.

Türkçe sevdalıların hazırladığı etkinlikte öğrenciler tarafından; Yavuz Bülent Bakiler’in, “Bir Gün Baksam Ki Gelmişsin” şiiri, “Sana da Günaydın” şarkısı, Faruk Nafiz Çamlıbel’in ‘’Çoban Çeşmesi’’ şiirini, Yahya Kemalden “Sessiz Gemi” şiirini okudu.

Geleneksel Türk kıyafetli Grinçenko Üniversitesi öğrencileri, “Sev Kardeşim” şarkısı büyük alkış aldı.

Uluslararası Dil ve Kültür Festivalinde (iflc) Ukrayna’yı, ABD, Kanada, Avustralya ve Brezilya’da temsil den Oleksandır Balabanov da okduğu şarkılarla programa renk kattı.

Daha sonra Türkiye tanıtım stantlarında, Türk kültürü uygulamalı olarak tanıtıldı. Öğrenciler; ebru sanatı, kaligrafi (hat) sanatı ve geleneksel Türk mutfağı ile tanışma fırsatı buldu.

Kıyıv Boris Grinçenko Üniversitesi, Türk Kültür Merkezi Şubat 2011’de açılmıştı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]