Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yalta’da teleferik arızası: 76 kişi havada mahsur kaldı

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Yalta şehrinde Mishor-Ay Petri güzergâhında hizmet veren teleferikte meydana gelen teknik arıza sebebiyle 76 kişi mahsur kaldı.

Hareket halindeyken arızadan dolayı birden duran teleferikte farklı yüksekliklerde mahsur kalan 76 kişinin kurtarma operasyonu başarı ile sonuçlandı.

11 Ağustos Pazar günü 15.40 sularında arıza haberi üzerine kurtarma birliklerinin olay yerine hareket ettiği bildirildi. Dağcılardan oluşan ekip özel ekipmanları ile toplam 13’ü çocuk 76 kişiyi sağ salim kurtardı. Kurtarma ekiplerince mahsur kalan turistler tek tek kabinlerden indirildi.

Teleferikte asılı kalan 76 kişinin 35’i 50 metre yükseklikte, 40’ı ise 130 ila 140 metre yükseklikte korku dolu saatler yaşadı.

Kurtarılan kişilere zemine indikleri anda tıbbi ve psikolojik destek verildi. Daha sonra dağcılar ormana kurdukları halat hat yardımı ile kazazedelerin dağdan inmelerine de yardım etti.

Mishor-Ay Petri hattında yıl boyu hizmet veren teleferiğin uzunluğu 2 bin 980 metre. Teleferikte toplam üç istasyonu var. Bir yolcu kabini ise 15 dakikada tüm mesafeyi kat ediyor. Yolcu kabinin ağırlığı 1 ton 800 kilo ve kapasitesinin ise 40 kişi olduğunu belirtildi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]