Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

[VİDEO] Pennsylvania’da bayram

Ramazan Bayramı’nı, kaldığı bölgedeki Türklerle karşılayan Fethullah Gülen Hocaefendi, bayram namazının ardından okunan hutbede gözyaşlarına hakim olmadı. Hocaefendi, hutbe sonrasında ziyaretine gelenlerle bayramlaşırken, çocuklara da çikolata ve çeşitli hediyeler verdi.

Namazı kıldıran Herkul.org isimli internet sitesinin editörü Osman Şimşek, okuduğu hutbede, İslam aleminin içine düştüğü kaos ortamında Bayram’ın hoş esintilerinin hakkıyla duyulamadığını söyledi. Şimşek, “Bir yandan Rabb-i Rahimimiz hakkında hüsn-ü zannımız ve ahiret hesabına recalarımız sayesinde en ulvî hislerle ruhlarımız coşsa da, diğer taraftan gönüllerimize âdeta keder ve tasa pompalandığını hissediyoruz.” dedi.

İslam aleminde mevcut tablonun ürpertici olmasına karşın ümitsiz olunamayacağını belirten Şimşek hutbesine, ‘”İman, Allah’a teveccüh ve esbâba riâyet sayesinde aşılamayacak hiçbir problemin olmadığına kânîyiz.” şeklinde devam etti.

Allah’ın nurunu tamamına erdireceğini ifade eden Osman Şimşek, “Âlem-i İslâm’da nur üstüne nurlar inkişaf edecek; yeryüzü bir kere daha hak, adalet, muhabbet ve huzur atmosferine erişecek.” diye konuştu.

Hocaefendi, Ramazan Bayramı’nda kendisini yalnız bırakmayan Türk dostları ile bayramlaştıktan sonra çocukları sevindirdi. Ziyaretine gelen her bir çocuk ile tek tek ilgilenip çikolata ve hediyeler veren Fethullah Gülen Hocaefendi, küçük ziyaretçilerden kendisi için dua etmelerini rica etti. Çocukların başını okşayıp zaman zaman da sarılan Hocaefendi’ye minik ziyaretçileri de “Bayramınız kutlu olsun” diye temennide bulundu.

Ziyaretçilerinin ardından, Türkiye’den gelen ağabeyi Seyfullah Gülen ile de bayramlaşan Hocaefendi, Türkiye’deki yakınlarıyla da telefonla hasret giderdi.

KADİR BULUT | PENNSYLVANIA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]