Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Kiev’deki Türkler, bayram namazını fuar merkezinde kıldı

Ramazan Bayramı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de coşku ile kutlanıyor. Kiev’deki gurbetçiler, bu yıl da bayram namazını kılmak için ülkenin önde gelen fuar merkezlerinden Kiev Expo Plaza’yı kiraladı.

Fuar merkezi, Ukrayna’daki Türklerin bayram namazlarını kılmaları için Kiev İslam Enstitüsü tarafından hazır hale getirildi. Bayram namazı öncesinde enstitü görevlisi Fatih Akdeniz sohbet etti.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçici görevle gönderilen İmam Zübeyir Akça, bayram namazını kıldırdı.

Fuar merkezi içerisinde namaz için düzenlenen bölümde yaklaşık 800 kişi saf tutu.

Bayram namazı akabinde cemaat teşrik tekbirleri getirdi. İlahi ve Kur’an tilaveti akabinde eller dua için açıldı. Ardından bayramlaşma merasimi gerçekleşti. Fuar merkezindeki ilk bayramlaşmadan sonra cemaat, değişik adreslerdeki toplu kahvaltı programlarına katılmak için fuar merkezinden ayrıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam olarak görev yapan Zübeyir Akça, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Buradaki kardeşlerimizin arzu ve istekleriyle Ramazan münasebetiyle Kiev’e görevlendirildik. Benim bu tarafa ilk çıkışım. Ramazan’ı elhamdülillah beraberce idrak ettik, ifa ettik. İftarlarıyla, sahurlarıyla teravihleriyle çok hoş bir ortamı, ben, işin doğrusu itiraf etmeliyim burada yaşadım. Bilmediğimiz bir ortamdı ama umduğumuzun çok fevkinde güzel bir ortamla burada karşılamış olduk. Nerede olursa olsun maşallah kardeşlerimiz, dindaşlarımız dini duygularını yaşama gayretini her zaman içlerinde muhafaza ediyorlar. Bunun gayretinde oldukça da burada gördüğünüz gibi cenabı Allah ihsan edebiliyor.” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]