Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Norveç, Ukrayna’daki reformlara ayırdığı kaynağı arttırdı

Norveç Hükümeti, Ukrayna’daki reformlara destek için ayırdığı paraya 80 milyon kron daha ilave etti.

Norveç’in 2016 yılında Ukrayna’ya vereceği desteğin 390 milyon kron civarında (yaklaşık 48 milyon dolar) olması bekleniyor.

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende yaptığı açıklamada: “Ukrayna, geniş kapsamlı reformlar konusunda ve Avrupa ile entegrasyonu sağlamak için gerçekten hazır olduğunu gösterdi. Bu haklı ve doğru seçimin bizim tarafımızdan da desteklenmesi gerektiğini düşünerek bu ülkeye desteğimizi arttırmayı teklif ettik.” dedi.

Bakan Brende, söz konusu fonların Ukrayna hükümetinin yürüttüğü kapsamlı reform sürecini geliştirmek için kullanılacağını söyledi. Norveç hükümetince gönderilecek kaynak öncelikli olarak; yargı ve yönetim, enerji sektörü ve enerji verimliliği, rekabet gücünü artırmak, özel sektör ve girişimciliği güçlendirmek alanlarında kullanılacak.

Norveç’in ülkedeki reformların yanı sıra Ukrayna’daki mülteciler için de ayrıca ek kaynak ayırması bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]