Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Timoşenko yanlıları 731 gündür mahkeme kapısı bekliyor

Rusya’dan alınan doğal gazda yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun yanlıları, hükmü veren Kiev Peçersk Bölge Mahkemesi önünde 731 gündür bekleyişini sürdürüyor.

Başkent Kiev’in en işlek caddesi Hreşçatik üzerinde 2 yıl önce çadır kuran Anavatan Partili bir grup liderleri Timoşenko’nun özgürlüğüne kavuşmasını bekliyor.

Soğuk-sıcak demeden 2 yıldır kesintisiz çadırlarda nöbetleşe yaşayan Timoşenko’nun sevenleri her geçen gün eylemlerinin günü gerdikleri branda üzerine yazıyor.

Çadırlarda ve yol kenarına gerilen branda da Timoşenko’nun başbakanlığı döneminden fotoğraflar, “turuncu devrim” fotoğrafları yer alıyor.

Eylemciler, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na yaptıkları açıklamalarda liderlerinin haksız yere tutuklandığını söyledi.

Kadın bir eylemci “Bu çadır kent Yuliya Timoşenko özgürlüğüne kavuşana kadar devam edecek. Sonuna kadar bekleyecek hiçbir yere gitmeyeceğiz. Burada biz yalnız beklemiyoruz bizimle birlikte bütün Ukrayna halkı bekliyor. Eski İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko serbest bırakıldı eminiz Timoşenko da özgürlüğüne kavuşacaktır. Sesimizi duyurduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Yuliya içeride sizin bize misafir olduğunu hissediyor.” dedi.

TİMOŞENKO YANLILARI TÜRK EYLEMCİLERİ ÖRNEK ALIYOR
Yuliya Timoşenko’nun Ukrayna Parlamentosu’ndaki partisi Anavatan Milletvekili Oleksandr Brıgınets, Cihan’a Türkiye’deki son dönemdeki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini iktidar karşıtı Türk eylemcilerinin mesai sonrası gece eylemlerinden ders aldıklarını söyledi.

Türkiye’de gündüz çalışan gece sokaklarda gösteri yapan eylemcileri örnek aldıklarını ifade Oleksandr Brıgınets; “Umarız Timoşenko’nun tedavi için yurt dışına çıkmasına izin verilir. Bizim en büyük gayemiz Timoşenko’yu Ukrayna’nın başında görmek” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]