Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin, Ukrayna’ya geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 27-28 Temmuz günlerinde Ukrayna’da temaslarda bulunacak. Ziyaretinin ilk gününde, Kiev’in Hristiyanlığı kabulünün ve ilk vaftizin oluşunun 1025’inci yıldönümünü münasebetiyle gerçekleşecek etkinliklere katılacak olan Putin ,28 Temmuz’da Sivastopol şehrine geçecek.

27 Temmuz’da Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. Yanukoviç ve Putin görüşmesinde, ikili işbirliğinin ana gündemlerini ele alacak. Liderlerin öncelikle; ticari, iktisadi ve kültürel işbirliğini görüşeceği ifade edildi.

Putin’in Yanukoviç ile yapacağı görüşmede Ukrayna’yı Rusya, Belarus ve Kazakistan arasındaki Gümrük Birliği’ne davet edeceği belirtildi.

Daha sonra Putin, Kiev Rusya’sının Hristiyanlığı kabulünün ve ilk vaftizin oluşun 1025’inci yıldönümünü münasebetiyle başkent Kiev’de düzenlenen çeşitli anma etkinliklerine katılacak. Putin, ziyareti çerçevesinde Moskova patrikhanesine bağlı olan Ukrayna Ortodoks Kilisesi liderlerine, iki halkın arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesine ve halkın maneviyatını güçlendirmelerine yaptıkları katkılardan dolayı Rusya Federasyonu devlet nişanı verecek.

Anma etkinliklerine Putin’in yanı sıra Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti ve Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç’in de katılması bekleniyor.

28 Temmuz Pazar günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin birlikte, Sivastopol’deki (Kırım) Ukrayna Deniz Kuvvetleri Günü vesilesiyle gerçekleşecek kutlamalara katılacak.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]