Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

TUSİB, Ukrayna’nın TUSİAD’ına üye oldu

Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB), Ukrayna’nın TUSİAD’ı konumundaki ülkenin en büyük ve prestijli iş adamı kuruluşu, Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (USPP)’nin kurumsal üyesi oldu.

İki ülke iş dünyası birbirine yaklaştıran gelişmeye ilişkin, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamada bulunan TUSİB Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Bekar; “TUSİB’in, Ukrayna’nın en etkili işadamı kuruluşlarından biri olan USPP’ye üye olması, bu ülkedeki Türk işadamları için yeni fırsatlar oluşturacak. Bundan böyle, Türk ve Ukrayna işadamları daha sık bir araya gelecek. İki kuruluş arasındaki işbirliğinin, Türkiye-Ukrayna ilişkilerine de olumlu yansımaları olacaktır.” dedi.

TUSİB’in üyeliği, Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası’nın Kiev’deki merkez binasında USPP Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda gerçekleşmişti. Ukrayna’nın önde gelen sanayi kuruluşlarının üyesi olduğu USPP’nin başında, 2001-2002 yıllarında Ukrayna Başbakanı olan hâlihazırda Ukrayna Parlamentosu’nda iktidardaki Bölgeler Partisi’nden milletvekili ve Devlet Başkanı Danışmanı Anatoliy Kinah bulunuyor.

USPP Başkanı Anatoliy Kinah, TUSİB’in üyeliğinin kabulünde TUSİB Yönetim Kurulu üyeleri Selami Güner ve Rasim Bekmezci’nin yanı sıra TUSİB Genel Sekreteri Faik Serkan Bağ ile bir araya gelmiş ve TUSİB’i aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirmişti.

Ukrayna’daki Türk sivil toplum kuruluşları arasında 2012’de katılan, başkanlığı Ercan Bekar tarafından yürütülen TUSİB, kısa sürede zarfında yatırımcı ve üreticilerden oluşan etkili bir üye profiline sahip oldu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]