Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

THY 103 ülkeye ve 234 noktaya uçuyor

THY, Lüksemburg seferlerinin bugünden itibaren haftada 4 gün karşılıklı olmak üzere başladığını duyurdu. Salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri yapılacak seferlerin tüm vergiler dahil gidiş-dönüş ücretlerinin 99 eurodan başlayan fiyatlarla olduğu belirtildi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, THY’nin İstanbul-Lüksemburg-İstanbul hattının ilk uçuşunun gerçekleştirilmesi dolayısıyla Findel Havaalanı’nda gerçekleştirilen törene katıldı. ,

Çağlayan, THY’nin 103 ülkeye ve 234 noktaya uçan dev bir havayolu haline geldiğini belirtti.

Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, THY’nin, Türkiye’nin son 10,5 yıldaki dünyaya entegrasyonda yakaladığı aynı ivmeyle  dünyanın önemli havayollarından biri haline geldiğini söyledi.

THY’nin 103 ülkeye ve 234 noktaya  uçan dev bir havayolu haline geldiğini vurgulayan Çağlayan, bu hatla Lüksemburg’un aynı zamanda İstanbul üzerinden THY’nin uçuş yaptığı Afrika’daki 34 noktaya ulaşma imkanına kavuşacağını söyledi.

Türkiye’nin iktidarları döneminde her yıl ortalama 5,1 büyüdüğünü vurgulayan Çağlayan, Türkiye’de kişi başına gelirin 10 yılda 3 kattan fazla arttığını dile getirdi.

Türkiye’nin nüfusunun her yıl 1 milyon arttığına dikkati çeken Çağlayan, Türkiye’nin ekonomide yakaladığı başarıyla dünyanın 17, Avrupa’nın 6. Büyük ekonomisi haline geldiğini kaydetti.

Çağlayan, Türkiye’nin geçen yıl 30 milyar dolar civarında turizm geliri elde ettiğini ve bu alanda Avrupa’da 4, dünya 6. sıraya yerleştiğini anlattı.

Türkiye-Lüksemburg uçuşlarının yaklaşık 3 saat süreceğine dikkati çeken Çağlayan, aradaki saat farkından kaynaklı espri yaparak, şöyle konuştu:

“Sizlere bir söz vermek istiyorum ben sizi İstanbul’dan Lüksemburg’a 2 saatte getiririm. Biz saat 09.30’da uçağa bindik 11.30’da buraya indik. Gelişte 2 saat garantisi veririm ama dönüşte o garantiyi veremem. Gelişten sorumluyum, dönüşten buradaki diğer bakan arkadaşlar sorumlu. Biliyorum ki onlar 4 saatte dönecekler. Ama üzülmeye gerek yok toplayıp 2’ye bölersek yine 3 saati buluruz.”

Konuşmasının sonunda Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakere sürecinde Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu başlıklı 22. faslın açılmasına karar verildiğini ifade eden Çağlayan, bunu çok da heyecan verici bir haber olmadığını, ancak bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Törenin sonunda, İstanbul-Lüksemburg uçuşlarının başlaması dolayısıyla hazırlanan pasta kesildi.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]