Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna – Türkiye Hükümetlerarası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Toplantısı yapıldı

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Sayın Yuriy Boykoü “Ukrayna  – Türkiye 9. Dönem Hükümetlerarası Ticari ve Ekonomik İşbirliği Toplantısı”’na katılmak amacı ile Türkiye Cumhuriyeti’ne 25 Haziran 2013 tarihinde bir ziyaret gerçekleştirdi.

Söz konusu ziyaret sırasında Ukrayna Başbakan Yardımcısı Boyko, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile bir dizi görüşmede bulundu.

Türkiye Hükümeti’nin üst düzey yetkilileri ile yapılan ikili görüşmeler ve temaslar esnasında Ukrayna ile Türkiye arasında ticari ve ekonomik alanlarda mevcut olan işbirliğinin geniş yelpazede konuları ele alındı.

İki taraflı serbest ticaret Anlaşması’nın imzalanmasına yönelik hazırlık çalışmaları, Ukrayna Tarafı’nın Türkiye genelinde çok kapsamlı altyapı projelerinin uygulanmasına katılımı, öncelikle ‘VİKİNG’ ve ‘ZUBR’ kombine konteyner trenleri ile ilgili yük taşımacılığı projelerine katılım yolu ile ulaştırma alanındaki işbirliğinin genişletilmesi gibi konulara önemli yer tuttu.

TÜRKİYE İLE UKRAYNA BİRLİKTE UÇAK ÜRETECEK
Bunun dışında, ortak bölgesel uçağın üretilmesi başta olmak üzere, uçak yapımı alanında işbirliği yollarının yanı sıra, enerji sektöründeki etkileşimin bundan sonraki perspektifleri masaya yatırıldı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Boyko ve T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın A.Babacan’ın eşbaşkanlık yaptıkları Komisyon Toplantısı sonucunda Ticaret ve Ekonomi İşbirliği Komisyonu Protokolü’ne imzalandı.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]