Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Özbekistan, ilk beş ayda 96 bin otomobil üretti

Orta Asya’nın otomotiv ülkesi konumundaki Özbekistan’ın bu yılın ilk beş ayında yaptığı binek otomobil üretimi sayısı 96 bini geçti.

Devlet İstatistik Dairesi (DİD) verilerine göre, ocak-mayıs döneminde 96 bin 889 adet binek otomobil üretildi. Bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 fazlalık teşkil ettiği belirtildi. Bu yıl üretilen otomobiller arasında ilk sırada Nexia modeli yer alıyor. Onu Cobalt ve Matiz modeli takip etti. 2011’de 230 bin binek otomobil üreten Özbekistan’da 2012’de ise 235 bin 518 adet araç üretmişti.

Yıllık 250 bin adet otomobil üretim kapasitesine sahip Özbekistan, başta Rusya olmak üzere Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve Moldova gibi ülkelere otomobil ihracatı yapıyor.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]