Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı Ukrayna Parlamentosu’nda

Ukrayna’da Ermeni diasporası, 1915 olayları ile ilgili sözde Ermeni yasa tasarısını, parlamentoya getirdi. İktidar ve muhalefet partili iki Ermeni milletvekilinin hazırladığı sözde soykırımı yasa tasarısı, Ukrayna Parlamentosu’nun gündemine girdi.

Söz konusu tasarısı Anavatan Partisi milletvekili Arsen Avakov ve Bölgeler Partisi’nden Vilen Şatvoryan tarafından parlamentoya sunuldu. Yasa tasarısının tam metni de, Ukrayna Parlamentosu’nun resmi sitesinde yayımlandı.

Söz konusu yasa tasarısında Ermeni vekiller Osmanlı’nın 1915-1922 yıllarında Ermenileri toplu olarak katledildiğinin resmen kabulünü ve 24 Nisan’ı ise anma günü olarak kabul edilmesi isteniyor.

Parlamentoya verilen sözde soykırım yasa tasarısının ekinde daha önce “soykırımı” tanıyan ülkeler ve olayın kısa geçmişi tek yanlı olarak parlamentoya sunuldu.

Söz konusu yasa tasarısını parlamentoda ne zaman görüşeceği ise henüz kesinlik kazanmadı. Ukrayna’da 500 binden fazla Ermeni asıllı yaşıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]