Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Milliler, Ukrayna’dan sonra Azerbaycan’da da şampiyon oldu

BAKÜ – 06.06.2013 13:05
U16 Milli Futbol Takımı, Azerbaycan’da düzenlenen Caspian Cup Turnuvası finalinde ev sahibi ekibi 4-1 mağlup ederek şampiyon olurken bir de ilke imza attı. U16 Milli Takımı, bu şampiyonlukla, son 2 aydaki 3. turnuva şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Bayıl Stadı’nda oynanan karşılaşmada milli takımın gollerini 22, 39 ve 68. dakikalarda Enes Ünal ve 31. dakikada Doğuş Can İncedere kaydederken, Azerbaycan’ın tek golü ise 37. dakikada Benhur Kama atmıştı.

Öte yandan, günün diğer maçında Gürcistan’ı penaltılarda 5-3 yenen Japonya turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

U16 Milliler, turnuvadaki oynadığı grup maçlarında Ürdün’ü 4-0, Özbekistan’ı 3-0 yenerek yarı finale yükselmiş, yarı finalde ise Japonya’yı 1-0 mağlup ederek finale çıkmıştı.

HAKAN TECİMER: “GÜZEL BİR TURNUVA OLDU”

Azerbaycan Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Caspian Cup Turnuvası’nda şampiyon olan U16 Milli Takımı’nın teknik direktörü Hakan Tecimer, final maçı sonrasında açıklamalar yaptı. Caspian Cup’un güzel bir turnuva olduğunu ifade eden Tecimer, şunları söyledi:

“Genç futbolcuların gelişimi bakımından böylesi organizasyonlar büyük önem taşıyor. Final maçıyla ilgili konuşursak, Azerbaycan da başarılı bir oyun sergiledi ancak kaçırdıkları penaltı sonrası bizim takımımız daha iyi oynamaya başladı. Gollerimiz de bu aşamadan sonra geldi.”

U16 MİLLİ TAKIMI, 2 AYDA 3 ŞAMPİYONLUK KAZANDI

U16 Milli Takımı, Azerbaycan’da düzenlenen Caspian Cup’ta şampiyonluğa ulaşarak, son 2 aydaki 3. turnuva şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Hakan Tecimer’in teknik direktörlüğünü yaptığı U16 Milli Takımı, 2013 yılındaki ilk turnuva şampiyonluğuna Fransa’da düzenlenen Mondial Montaigu Turnuvası’nda ulaştı. 8 takımın katıldığı Mondial Montaigu’daki ilk maçında Fransa ile 2 – 2, ikinci maçında Portekiz ile 1 – 1 berabere kalan Milli Takım, üçüncü maçında ise Japonya’yı 2 – 0 mağlup etmişti. 1 Nisan 2013’teki finalde İngiltere ile karşılaşan U16 Milli Takımı, normal suresi 2 – 2 biten mücadeleyi penaltı atışlarında 6 – 4 kazanarak şampiyon oldu.

U16 Milli Takımı, bu yılki ikinci şampiyonluğunu 14 – 20 Mayıs tarihlerin arasında Ukrayna’da düzenlenen Victor Bannikov Turnuvası’nda elde etti. 2 gruptan toplam 8 takımın yer aldığı organizasyona 1 – 1’lik Ukrayna beraberliği ile başlayan U16 Milliler, daha sonra Polonya’yı 2 – 1, Belarus’u da 1 – 0 yenerek finale yükselmeyi başardı. 19 Mayıs Pazar günü Bannikov Stadı’nda oynanan maçta Rusya’yı 1 – 0 yenen Milli Takım bir kez daha şampiyon oldu.

U16 Milli Takımı, son şampiyonluğunu ise Azerbaycan’daki Caspian Cup’ta kazandı. 4 gruptan 12 takımın katıldığı Caspian Cup’taki açılış maçında Ürdün’ü 4 – 0 ile geçen Genç Milliler, Özbekistan’ı 3 – 0, Japonya’yı da 1 – 0 yenerek finalde yer aldı.

Bakü’deki finalde ev sahibi Azerbaycan’ın karşısına çıkan U16 Milli Takımı, sahadan 4 – 1’lik zaferle ayrılarak Caspian Cup’ı şampiyon tamamladı. Maçlarda 12 gol atıp kalesinde sadece 1 gol gören Takımımızın 7 golünde imzası bulunan Enes Ünal, tunuvanın en değerli oyuncusu seçilirken, Tarık Çetin de en iyi kaleci ödülünü kazandı.

15 GOL ENES ÜNAL’DAN

U16 Milli Takımı, Ocak ayında Manisa’da düzenlenen Ege Kupası’nda da finale kadar yükselmiş ve Fransa’nın ardından ikinci olmuştu.

2013 yılında şimdiye kadar 19 maç oynayan U16 Milli Takımı, bu karşılaşmalarda 35 gol atıp kalesinde 11 gol gördü. Millilerin gollerinin 15’ini Bursaspor’dan Enes Ünal kaydederken diğer goller şu isimlerden geldi:

Sabit Hakan Yılmaz (4), Volkan Pala (3), Doğuş Can İncedere (3), Ertuğrul Ersoy (3), Savaş Polat (2), Birhan Vatansever, Serhat Akyün, Emirhan Aydoğan, Samed Karakoç, Bahadır Çiloğlu.

BAKÜ | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]