Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

У Туреччині відкрилося незалежне інформаційне агентство MuhabirAjans

У Туреччині відкрилося нове незалежне інформаційне агентство MuhabirAjans, яке ставить собі за мету забезпечувати національні та місцеві ЗМІ своєчасними, достовірними та неупередженими новинами і коментарями.
[У Туреччині відкрилося незалежне інформаційне агентство MuhabirAjans]

Про це йдеться в прес-релізі агенції.

Штаб-квартира компанії Muhabir Haber Ajansi, A.Ş. розташована в столиці Туреччини Анкарі. У редакції працюють переважно журналісти й редактори, які через тиск влади змушені були залишити свої посади в інших ЗМІ, йдеться в повідомленні.

MuhabirAjans постачає новини, фотографії та відеоматеріали як традиційним ЗМІ, так і новим цифровим медіа. Найближчим часом заплановано відкриття філіалів в інших провінціях Туреччини та інших країнах. Також агенція планує постачати клієнтам поглиблений аналіз, зведення новин, сенсації та більш короткі новини.

MuhabirAjans поширює новини через власний веб-сайт www.muhabir.com.tr, доступ до якого мають лише зареєстровані користувачі, які оформили передплату.

В агенції відзначають, що запуск MuhabirAjans відбувається в особливо складний час у Туреччині, коли свобода слова піддається нападам з боку влади, а багатьом журналістам загрожує переслідування, залякування і тюремні строки за сфабрикованими звинуваченнями.

«На інформаційному ринку в Туреччині ефективно домінують урядові та проурядові представники, тоді як малочисельна решта критично налаштованих, незалежних та опозиційних ЗМІ зіштовхується з нещадними спробами з боку уряду придушити будь-які форми прояву альтернативної думки», – заявив засновник і власник MuhabirAjans Абдуллах Бозкурт.

За його словами, людських ресурсів іноземних агенцій недостатньо, щоб охопити всі події в Туреччині, особливо в провінції. «Ми сподіваємося заповнити вакуум, що виник унаслідок безпрецедентного порушення свободи слова в Туреччині», – сказав пан Бозкурт.

За даними MuhabirAjans, переважна більшість національних інформаційних агентств Туреччини, які обслуговують національні та місцеві ЗМІ, напряму чи опосередковано контролюються владою. Зокрема, в березні турецька влада незаконно захопила найбільше приватне інформаційне агентство «Джихан» (Cihan), змінивши його редакційну політику на проурядову пропаганду.

Нагадаємо, у квітні більшість членів Європарламенту проголосувала за ухвалення звіту щодо Туреччини, у кожному пункті якого можна натрапити на жорстку критику на адресу турецької влади. Європарламент закликав турецьку владу повернути свободу думки, слова і преси, які є одними з основних європейських цінностей, і терміново випустити на волю ув’язнених журналістів.

Минулого року «Репортери без кордонів» (RSF) гостро засуджували Туреччину за спроби змусити замовкнути ЗМІ, які критикують уряд, закликаючи Кабінет міністрів заборонити цим медіа використовувати комунікаційну інфраструктуру держави, застерігаючи, що уряд таким чином прагне «закрити рот» незалежним ЗМІ напередодні виборів.

Detector.Media

 

Türkiye’nin yeni haber servis ağı MuhabirAjans yayın hayatına başladı

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]