Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

‘Mücadele etmeden zafer kazanılmaz’

Kiev’de 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Ukrayna Komünist Partisi (UKP) Başkanı Petr Simenenko Avrupa Meydanı’nda partililere hitap etti.

Petr Simenenko yaptığı konuşmada; “Biz oligarşi ile mücadeleye hazırız. Ülkede fiyatlar yüksek gelirler düşük. İşsizlik had safhada. Mücadele etmeden zafer kazanılmaz.” dedi.

Ukrayna Parlamentosu’nda; konut, istihdam ve sağlık reformlarını içeren yasaların geçmesine karşı olduklarını söyleyen Simenenko, Avrupa Birliği’nden yana tavır alan muhalif partilere yüklendi.

İşçi Bayramı kutlaması ile ilgili Cihan Haber Ajansı’na konuşan Vladimir Kudaşkin; “Bizim ailemizde hiç komünist olmamasına rağmen biz 1 Mayıs’ı hep ailecek coşkuyla kutladık. Sovyetler döneminde; ücretsiz, eğitim, sağlık hizmetleri vardı. İnsanlara iş verdi. Emekliyim şimdi. Bakıyorum gençlik işsiz durum da zor.” dedi.

Avrupa Meydanı’nda 1 Mayıs İşçi Bayramı için Ukrayna’nın dört bir yanından gelen komünistler UKP Başkanı Simenenko’nun konuşması akabinde olaysız bir şekilde dağıldı.

Eylem meydanındaki ağaçlara kırmızı kurdelelerin bağlanması ilginç görüntüler oluşturdu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]