Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Çiçek: En kalıcı ilişkiler eğitim ilişkileridir

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki resmi temaslarını tamamlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, gazetecilerin sorularını cevapladı. Kiev’deki Uluslararası Meridyen Okulu’nu gezen Cemil Çiçek; “En kalıcı ilişkiler kültürel ilişkilerdir, eğitim ilişkileridir.” dedi.

Türk müteşebbislerce açılan Uluslararası Meridyen Okulu ziyaretini değerlendiren Cemil Çiçek, dünyanın muhtelif yerlerinde fırsat buldukça Türk okullarını teşvik ettiklerini ve desteklediklerini gösterme bakımından ziyaret ettiğini bildirdi.

Kiev’deki Uluslararası Meridyen Okulu’nu gezen Cemil Çiçek; “En kalıcı ilişkiler kültürel ilişkilerdir, eğitim ilişkileridir. Yatırım yaparsınız süresi dolar biter çekip gidersiniz ama insana yapılan yatırım en kalıcı yatırımdır. İlişkiler, dostluğun, eğitim ilişkilerinin geliştirilebilmesi bakımından fevkalade önemlidir. Bugün burada okuyan çocuklar yarın özel sektörde ve devlette inanıyorum ki, önemli yerlere gelecekler. İlişkilerimiz açısından sağlam bir köprü oluşturacaktır diye düşünüyorum. Onun için buradaki okul da bu manada önemlidir. Hatta birçok yerde kurulduğu ülkenin yöneticilerinin çocukları oralarda okuyor. Bunların hepsi iyi gelişmeler. Biz de bunları teşvik etmek için bu ziyaretleri yapıyoruz. Varsa talepleri onu da ilgili makamlara iletiyoruz.” dedi.

Ukrayna temaslarının ilk gününde TBMM Başkanı Çiçek, eşi Gülten Çiçek ve beraberindeki 4 partiden milletvekilleriyle birlikte Uluslararası Meridyen Okulları’nı ziyaret etmişti. Yetkililerden okul hakkında bilgi alan Cemil Çiçek, öğrencilerle sohbet etmiş, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı müzik, şiir ve danslardan oluşan programı izlemişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]