Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

[VİDEO-FOTO VE DETAYLAR] TUİD yola Cem Murat Aytaç ile devam edecek

Ukrayna’nın önde gelen Türk işadamı derneklerinden, Uluslararası Türk- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD)’nin, 7. Dönem Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Cem Murat Aytaç (Eczacıbaşı) yeniden başkan seçildi.

Başkent Kiev’deki Ukrayna Evi’nde yapılan seçimlerde; Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ve Kiev Ticaret Müşaviri Mehmet Ali Erkan işadamlarını yalnız bırakmadı. TUİD’in seçimli Genel Kurul Toplantısı’na elverişiz hava koşulları ve bir başkan adaylığında tek liste gidilmesine rağmen katılım yüksek oldu.

“ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇTİK”
Önceki dönemi değerlendiren Cem Murat Aytaç; “6. dönem yönetim kurulu olarak zor bir süreçte görev aldık. Hem Ukrayna’nın ekonomik koşulları ve yaşadığı kriz, hem de göreve geldiğimiz dönemdeki Ukrayna’daki Türk işadamları arasındaki kırgınlık bizleri çok zorladı. Bu dönem içerisinde görev alan yönetim kurulu üyelerimiz hem maddi hem manevi fedakârlıklarla ve özelikle sizlerin desteğiniz çok büyük başarılara imza attı. Zorlu bir dönemden geçtik. Yaklaşık 20 ay görev yaptık 6. dönemde görev alan bütün TUİD üyelerine teşekkür ederim. Faaliyet giderlerimiz ve faaliyet gelirlerimiz bir birini karşılar vaziyette. 20 aylık sürede olağan faaliyetlerimizin yanı sıra 50’nin üzerinde aktivite ve organizasyon gerçekletirdik.” dedi.

“UKRAYNALI MAKAMLAR SİZLERE GELSİN”
İşadamlarına hitaben bir konuşma yapana Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ise; “Türkiye’nin son dönemdeki siyasi ve ekonomik gücünü siz işadamlarından alıyor. Sizler güçlü olduğu sürece Türkiye özellikle dış politika alanında rahatlıkla gücünü gösterebiliyor. Bunda sizin katkılarınız büyük. Bu yüzden her zaman olduğu gibi sizlerle gurur duyuyorum” şeklinde sözlerine başladı.

TUİD’in Ukrayna’da büyük bir boşluk doldurduğuna dikkat çeken Büyükelçi Samsar, TUİD’in 200 civarında üyesi olan güçlü bir toplum olduğunu Ukrayna’nın yerel makamları nezdinde bilinirliğinin arttırılması için de gayret sarf edilmesini istedi.

Samsar; “Bir takım konularda sizin Ukraynalı makamlara gitmek yerine, Türkiye’yi ilgilendiren konularda Ukraynalı makamlar sizlere gelsin. Çünkü sizler işadamısınız, arkanızda çok güçlü bir ekonomi bulunduruyorsunuz, arkanızda çok güçlü bir devleti bulunduruyorsunuz ve hepiniz bireysel olarak gerçekten potansiyeli yüksek işadamlarısınız.” diye konuştu.

67 ÜYE OY KULLANDI
7. Dönem Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’na başkanlık yapan işadamı Osman Albayrak yaptığı açıklamada; “Oylamaya 67 üyemiz katıldı ve 67 oyun tamamı geçerliydi. Seçim sonucunda Sayın Cem Murat Aytaç başkanlığında yeni bir yönetim kurulu oluştu. Yeni seçilen yönetim kurulu ve diğer üyelere teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı olacaktır.” dedi.
Geçersiz oyun olmadığı seçimde tek başkan adayı olan Cem Murat Aytaç ve genel kurulu iş başına geldi.

HEDEF BİLİNİRLİK VE DAİB
Yeni dönemi Cihan Haber Ajansı’na( Cihan) değerlendiren Cem Murat Aytaç; “Şimdiki dönemde kurumsallığımızı biraz daha arttıracağız. TUİD daha kurumsal bir yapı haline gelecek. Gelir-gider dengesi aynı şekilde sürdürülecek. Aktivitelerimiz daha da arttıracağız. İki projemiz var hem de büyükelçimizin bize belirttiği gibi birincisi burada lokal otoritelerde bilinirliğimizi daha iyi pozisyona getirmek istiyoruz, bu bunun içinde Kiev’in dışına çıkıp yaygınlaşmayı planlıyoruz. Aynı zamanda bu DAİB (Doğu Avrupa Türk İşadamları Dernekleri Birliği) projesi kapsamında Doğu Avrupa’da diğer Türk işadamları dernekleriyle daha iyi bir iletişime geçmek amacındayız” dedi.

Eczacıbaşı Holding’in Ukrayna Temsilcisi Cem Murat Aytaç, TUİD başkanlığı görevine ilk olarak 2011 yılında Ağustos ayında gerçekleşen TUİD’in olağanüstü seçimli Genel Kurulu sonrasında göreve gelmişti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.’ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]