Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO] Mahsur kalan Kievli şoförler, bariyerleri söktü

Olağanüstü hal ilan edilen Ukrayna’nın başkenti Kiev’in en uzun caddesi Pobeda’da (Zafer) şoförler bölünmüş yoldan bariyerleri sökerek ters yöne girdi.

Cuma akşamı Kiev’den çıkmak isteyenler ise kilometrelerce uzunluktaki trafikte mahsur kaldı. Geri dönme imkânı olmayan ve bariyerlerle bölünmüş, Pobeda Caddesi’ndeki bazı şoförler ise çareyi bariyerlerin vidalarını açmakta buldu. Pas çözücülerle ve iki gurup halinde müşterek uzun bir çalışma sonrasında şoförler tutsak kaldıkları yoldan çıkmayı başardı.

Çevre yolundaki trafik kazaları nedeniyle Kiev’in merkezine giden şerit boş kaldı. Yolda çok sayıda aracın benzini bitti. Amatör kamera kayıtlarına geçen konuşmalarda şoförler yetkililerin durumla ilgilenmemesinden dolayı yakınmaları duyuldu. Amatör kayıtlarda kar altında kalan ve donan araçlar görüldü. Kamera kaydını paylaşan şahıs 10 saat beklediklerini, sıcak bir içecek ve ısınma imkânı olmaması nedeniyle çok üşüdüklerini belirtti.

Bariyerlerin açılmasıyla birlikte araçlar diğer ters yöne geçmeye başladı. Ters yöndeki bir otomobilin de diğer şeride geçmesi sonucunda bir kaza ucuz atlatıldı.

22 Mart’ta karayolu ulaşımının durduğu şehirde birçok şoför ise açılan yoldan istifade edemediği için geceyi otomobillerinde geçirmek zorunda kaldı. Bugün itibariyle halen Pobeda ve Kiev’in diğer caddelerinde mahsur kalan yüzlerce araç bulunuyor.

Yerel saat 23.00 itibariyle Kiev’de termometreler eksi 9 dereceyi gösteriyor. Kiev’de hissedilen sıcaklık ise eksi 20 dereceye kadar varıyor. Kar yağışı ve tipi aralıksız devam ettiği şehirde fırtına nedeniyle kar kalınlığı yer yer 2 metreye kadar çıktı. Yollardaki kar kalınlığı ise 50 santime ulaşırken rüzgârın hızı ise saniyede 25 ila 47 metre arasında değişiyor.,

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]