Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Kiev’de otoyollar yaya yolu oldu

Olağanüstü hal ilan edilen Ukrayna’nın başkenti Kiev’de vatandaşlar yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle zor anlar yaşıyor. Başkent Kiev’de dün başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle; hava ve karayolu ulaşımı durdu.

Bütün yolların karla kaplandığı şehirde yol açma çalışmalarında öncelik; hastanelere, metro istasyonları ve marketlerin geçiş yollarına verileceği bildirildi. Ayrıca 550 askerden oluşan BTR araçlı birlikler de TIR ve ağır vasıtalara yardımcı olmanın yanında Kiev Belediyesi’nin yol temizleme çalışmalarına destek veriyor.

Kiev’i fotoğraflamak için yola çıkan Alexander Kulyk adlı eczacı Cihan Haber Ajansı’na yaptığı özel açıklamada; “İlk defa böyle bir mart ayı görüyorum. Bu kış çok ağır geçti. Pazartesi de kimse işe çıkamayacak gibi gözüküyor çünkü bütün araçlar kar altında. Yolların hafta başına kadar açılması mümkün gözükmüyor ama belki hafta sonu açılır.” dedi.

Boş otobüs durakları, yolda kalmış otobüsler ve otoyollardaki yayalar ilginç görüntüler oluşturdu.

Kışın en ağır geçtiği dönemde dahi boş olmayan şehrin en hareketli caddesi Hreşçatik’de hiç otomobil olmaması, turuncu devrimle anılan Bağımsızlık Meydanı ve şehrin kalabalık meydanlarından Avrupa Meydanı’nın karla kaplı görüntüleri dikkat çekti.

Termometrelerin eksi 8 dereceyi gösterdiği Kiev’de hissedilen sıcaklık ise eksi 19’a kadar varıyor. Kar yağışı ve tipi aralıksız devam ettiği şehirde fırtına nedeniyle kar kalınlığı yer yer 2 metreye kadar çıktı. Yollardaki kar kalınlığı ise 50 santime ulaşırken rüzgârın hızı ise saniyede 29 ila 50 metre arasında değişiyor.

THY KİEV SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Öte yandan Kiev’de ağır kış şartları nedeniyle kara ulaşımının durmasının ardından hava ulaşımı da durdu. Kiev’i dünyaya bağlayan Uluslararası Borispol Havalimanı bugün yerel saat 16:00’dan itibaren pistlerini tamamen kapadı.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Kiev’e olan üç tarifeli seferinin yanı sıra bir de kargo uçuşun elverişsiz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Birçok yerli havayolu şirketi de gün içerisinde tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]