Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırımlı öğrencinin Urfa türküsü Türk misafirleri büyüledi

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti elemelerini izlemek için Türkiye’den gelen heyet, büyük bir sürpriz ile karşılaştı.

Türkçe Olimpiyatları Kırım finali arifesinde Simferopol Uluslararası Koleji’nde yapılan etkinliğe; aralarında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Vekili Mehmet Sağlam, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Zafer Gül, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İdari İşler Müdürü Kasım Taştemel’in de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Öğrenciler davetliler karşısında Türkçe dil bilgi ve becerilerini sergiledi. İstanbul şiiri akabinde sazı ile sahne alan bir kız öğrenci, Urfa’nın Etrafı Türküsü’nü hem söyleyip hem çalarak davetlilere duygulu anlar yaşattı. Şarkı ve şiirlerle süslenen etkinlikte yerel okul idarecileri okul hakkında bilgi verdi.

Eğitimde Yeni Teknolojiler Şirketi Genel Müdürü Said Enver Yıldız, 20 Ocak’ta “Kırım’da Eğitim, Barış, Kalkınma ve Refaha Katkı” nedeniyle Kırım Parlamentosu tarafından Cumhuriyet Nişanı ile ödüllendirildiklerini hatırlattı.

Davetliler, duygu yüklü şiirler okuyan ve Orhan Gencebay’ın eseri ‘Dil Yarası’ şarkısını başarıyla söyleyen Kırımlı öğrencileri uzun süre alkışladı. Üst düzey davetlilerin, öğrencilerin performanslarını cep telefonlarıyla kaydetmesi dikkat çekti.
Öğrenciler daha sonra davetlilere Kırım’a has hediyeler takdim etti.

Okulun şeref defterini imzalayan davetliler, Kırım’daki başarılı hizmetleri ve eğitim faaliyetlerinden dolayı okul idarecilerini tebrik etti.

YUNUS ERDOĞDU | SİMFEROPOL -CİHAN

_________________________________

 

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.’ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]