Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
KültürVideo

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Anjelika Akbar Kiev’de sahne aldı

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği himayesinde, Kiev Milli Opera Tiyatro’sunda gerçekleşen etkinliğin organizasyonu Türkiye'nin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından yapıldı.

Türkiye’de yazdığı kitap ve albümleriyle büyük beğeni toplayan Anjelika Akbar, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ikinci defa sahne aldı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği himayesinde, Kiev Milli Opera Tiyatro’sunda gerçekleşen etkinliğin organizasyonu Türkiye’nin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından yapıldı.

Türk turizm şirketlerinin de katkı verdiği konsere; büyükelçiler, dış misyon şefleri, akademisyenler Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD), Türkiye Ukrayna Sanayiciler ve İşadamları Birliği (TUSİB), Türk üniversite öğrencileri ve çok sayıda Ukraynalı sanatsever katıldı.

Konser öncesinde söz alan Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, dünyaca ünlü piyanist Anjelika Akbar’a, Türkiye ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin kültür alanında gelişimine verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

Konser sırasında duygulu bir konuşma yapan Anjelika Akbar, aslen Ukraynalı olan babası Stanislav Konstantinoviç Timçenko’nun kısa bir süre önce hayatını kaybettiğini, salonda babasının yokluğunu hissettiğini söyledi.

Piyanist Anjelika Akbar kendi eserlerinin yanı sıra; Bach, Mozart, İgor Shamo, İlhan Baran, Astor Piazzolla, Özhan Eren, Cemal Reşit Rey, Ali Damar, Âşık Veysel ve Ulvi Cemal Erkan gibi Türk ve yabancı bestekârların eserlerini icra etti. Dinleyiciler sanatçıyı uzun süre alkışladı.

Akbar, Türkiye’ye ait eserleri icra ederken sahne gerisindeki perdeye Türkiye’nin tarihi ve turistik mekânlarının görüntüler yansıtıldı.

“İKİ ÜLKE ARASINDA BİR KÖPRÜ GÖREVİ YAPIYOR”

Büyükelçi Samsar,  Yunus Erdoğdu’ya yaptığı özel açıklamada; “Bu akşam dünyaca ünlü piyanistimiz Anjelika Akbar, Kievli müzikseverlerle buluştu. Gerçekten kendisi iki ülke arasında bir köprü görevi yapıyor. Yıllarca burada yaşamış, kendisinin buraya ayrı bir bağlılığı var. Türkiye’ye geldikten sonra büyük işler başardı. Çok değişik eserleri var. Ayrıca ‘İçimdeki Türkiye’ diye bir kitabı Türkiye’deki hayatını anlatıyor. Bugün de seyircilerle çok güzel diyalog kurarak hem kendi eserlerinden hem de dünyaca ünlü bestekârların eserlerinden konser verdi. Herkesin beğeniyle izlediğine eminim.” dedi.

Yunus Erdoğdu’nun sorularını cevaplayan, Akbar, seyircinin eserleri beğendiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akbar, Türk bestecilerin eserlerini kendi yorumu ve uyarlamalarıyla Ukraynalı seyirciyle paylaşmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Daha önce klasik müzik dinlemediğini dile getiren Lena Samoylenka adlı bir dinleyici ise bu konser sayesinde şark müziğinin yanı sıra klasik müziğe de ilgisinin arttığını söyledi.

Konser akabinde Büyükelçi Samsar davetlilere, bir resepsiyon verdi.

YUNUS ERDOĞDU |

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]